Novi vetrovi u Barseloni, Laporta skovao planove za narednu nedelju

Autor: Aleksandar Golubović
petak 04.06.2021.
09:36
Izvor: Sportske.net

Barsa se ne zaustavlja.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Četvrtak je bio veliki dan za Barselonu pošto je potvrđeno da će ekipu i naredne sezone voditi dosadašnji trener Ronald Kuman, a ovim povodom se pred novinarima pojavio i predsednik Đoan Laporta.

Već u uvodnim rečenicama nije krio zadovoljstvo zbog dogovora sa holandskim stručnjakom.

"Došli smo do zaključka da je ostanak Kumana najbolja opcija za Barselonu. Vidim ga motivisanog, uzbuđenog i sa pravim mentalitetom. Ubeđeni smo da će naredna sezona biti odlična za Barselonu. Kuman se raduje da se vrati na posao posle odmora", rekao je Laporta na konferenciji za novinare.

Rekao je da se izvinjava Kumanu ukoliko se u jednom trenutku osećao nelagodnim od kad se vratio na mesto predsednika, a zatim je pohvalio holandskog stručnjaka.

"Kuman je uložio ogroman napor. On je trener kakvog želimo za prvi tim Barselone", rekao je Laporta.

Potom je govorio o planovima za narednu sezonu.

"Odlučeno je da se izgradi takmičarski tim u skaldu sa postojećim okolnostima. Nadam se da ću videti ofanzivniju Barsu u narednoj sezoni. Želim pobednički način razmišljanja koji vodi računa o detaljima. Moramo da pritiskamo i igramo sa više inteziteta", istakao je on.

Za kraj, progovorio je o pojačanjima.

"Kao što znate, već smo potpisali neke igrače, a nadam se da ćemo sledeće nedelje najaviti još jedno pojačanje", zaključio je Laporta.

Kada je reč o odlascima, glavni fokus je na nekolicini igrača na koje Kuman ne računa u narednoj sezoni.

Pre svih na Miralema Pjanića, koji ima ponude iz Premijer lige i Serije A, a za kojeg se razmatra mogućnost pozajmice.

Tu su i Umtiti, Serhi Roberto, Firpo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Friday, 04.06.2021
10:49

Ma svakako, ostanak Kumana je divna vest i najbolja opcija ta Barselonu. Najvažnije je da je on nama motivisan, uzbuđen i sa pravim mentalitetom, a kada je tako onda ni 8:2 ne zvuči kao nešto što se ne može nadmašiti. Sigurno svi sa velikim nestrpljenjem očekuju novu sezonu i Kumanove pohode na nove rekorde, poput najgoreg starta u istoriji Barse, najvećeg poraza u istoriji LŠ itd.