Novim pojačanjem Gvardiola prelazi potrošenu milijardu u Sitiju!

Autor: Sportske Net
petak 25.06.2021.
13:00
Izvor: Sportske.net

Za nepoverovati.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Kako pišu Englezi, dolazak Džeka Griliša iz Aston Vile na "Etihad" je praktično završen. Mančester siti će inkasirati 120 miliona evra za engleskog reprezentativca. 

Aston Vila je za Griliša tražila vrtoglavih 140 miliona, pa je onda spustila ponudu na 120, što je svakako ogromna suma. Delovalo je da niko normalan ne bi pristao na ovo, ali Gvardiola jeste. 

Griliš će biti najskuplji Britanac ne samo u istoriji Premijer lige, a Pep Gvardiola će takođe ući u anale. Španac je za pet godina u Mančester sitiju potrošio preko 900 miliona evra na transfere, a dolaskom Griliša ova cifra preći će milijardu. Zvuči neverovatno, zar ne? 

Sve je počelo sa Žesusom, Saneom, Stonsom 2016. po dolasku Gvardiole među "građane", nastavilo se preko Edersona, Bernarda Silve, Kajla Vokera, Mendija, Laporte, kada je u sezoni 2017/18 potrošeno rekordnih 317 miliona evra . U sezoni 2018/19 nije se mnogo trošilo, pa je stigao Marez za 67 miliona, da bi 2019/20 stigli Kanselo i Rodri za ukupno 127 miliona. Minule sezone dovedeni su Ruben Dijas, Ake, Feran Tores... 

Griliš će svojim dolaskom biti svakako najskuplje pojačanje kluba, ali njegov dolazak ne eliminiše Harija Kejna kao veliku želju kluba, međutim otežava je, jer ukoliko ne želi da obori novi rekord od transfera u sezoni, Gvardiola će se suzdržati, pa će Totenhemu uskratiti preko 150 miliona evra za njihovog zlatnog momka. 

Bilo kako bilo, na spisak kupovine Mančester sitija od 2016. godine do danas, prete da se upišu još tri nule. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke