Novinari napali selektora Iraka, pa ostali bez akreditacija

Autor: Mladen Heleta
utorak 30.01.2024.
21:35
Izvor: Sportske.net

Iračani na nestvaran način ostali bez četvrtfinala Kupa Azije.

Beta/AP Photo/Hussein Sayed
Beta/AP Photo/Hussein Sayed

Povezane vesti

Azijska fudbalska federacija (AFC) povukla je u utorak akreditacije "agresivnim" novinarima koji su napali iračkog selektora Španca Hesusa Kasasa nakon eliminacije u osmini finala Azijskog kupa nacija koji se održava u Katru.

Irak, koji je u grupnoj fazi pobedii prvog favorita turnira Japan, je u susretu osmine finala vodio protiv Jordana sa 2:1 sve do 95. minuta, a onda je šokantno primio dva pogotka na isteku sudijske nadoknade i eliminisan je.

Tokom konferencije za novinare koja je usledila nakon utakmice, nekoliko iračkih novinara verbalno je napalo 50-godišnjeg španskog stručnjaka. Novinari su Kasasa potom izviždali prilazeći mu pre nego što ih je obezbeđenje odgurnulo.

"AFC oštro osuđuje svaku vrstu nepoštovanja i agresivnog ponašanja i primenjuje politiku nulte tolerancije prema takvim radnjama", objavila je federacija u saopštenju za javnost.

Novinari na koje se odnosi odluka AFC-a više neće moći da prate takmičenje u Kataru, i biće im zabranjeni i budući turniri koje organizuje Azijska fudbalska federacija.

Kasas je selektor Iraka od novembra 2022. godine, a pre toga četiri godine je bio pomoćni trener u španskoj reprezentaciji Luisu Enrikeu i Robertu Morenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke