Novogodišnji poklon od "Građana" za Arsenal, Mitre, imao si sreće!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 31.12.2022.
18:04
Izvor: Sportske.net

Mitrović je imao tonu sreće...

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Bornmut je izgubio ponovo, ovoga puta na svom terenu, pošto je bolji bio Kristal Palas sa 0:2. 

Već u 19. minutu su gosti stigli do prednosti, posle kornera koji je izveo Olise, najviši u skoku je bio Aju koji pogađa mrežu. Igrao se 19. minut. 

U 36. minutu 0:2, ponovo uigrana akcija posle kornera, ovoga puta je Olise poslao loptu na ivicu kaznenog prostora gde je bio Eze koji pogađa za 0:2

Duel Fulama i Sautemptona je bio veoma uzbudljiv, a od samog početka je poslednjeplasirani tim na tabeli pokazao da se na njih ozbiljno mora računati do kraja sezone jer su u najmanju ruku bili ravnopravan rival domaćinu. 

Igrao se 32. minut utakmice kada je Pereira šutirao i pogodio mrežu, ispostavilo se da je Vord-Praus promenio smer lopti koja je išla van okvira gola. 

Fulam nije mnogo pretio, Mitrović je bio zatvoren od strane protivničkih defanzivaca, pa nije imao mnogo šansi na današnjoj utakmici. 

Sautempton je pritiskao tokom drugog poluvremena ekipu Fulama, a onda je usledio slobodan udarac sa oko 20 i kusur metara, Vord-Praus je ponovo postigao gol, ovoga puta u, za njega, pravu mrežu - 1:1. Igrao se 56. minut. 

I onda 88. minut, Fulam stiže do pobede, Palinja je čekao loptu na drugoj stativi i obezbedio sebi titulu igrača utakmice. Fulam je sve bliži borbi za Evropu. 

Do kraja je Mitrović promašio i penal, imao je šansu u 6. minutu nadoknade da se upiše u strelce, ali mu je golman odbranio udarac. 

Duel Njukasla i Lidsa je završen bez golova, domaćin je bio daleko bolji rival, ali nije uspeo da probije odbranu protivnika i da se pobedom približi Arsenalu koji je na prvoj poziciji, ali i što je za njih bitnije, da se učvrste u top 4 Premijer lige. 

Nekoliko dobrih šansi su propustili domaći, Vud, Šer i Longstaf su imali najbolje, ali nije vredelo. 

Duel Mančester sitija i Evertona je završen rezultatom 1:1, pa su "građani" sada u sve težem položaju pred nastavak sezone. Arsenal večeras ima šansu da stigne do 7 bodova viška u odnosu na Mančester siti. 

Dobro je krenulo po domaćina, Erling Haland je ponovo postigao gol, igrao se 24. minut kada je bio strelac iskoristivši asistenciju Mareza. Ipak, fantastična akcija Greja u nastavku, igrao se 64. minut kada je uspeo da se izbori sam za poziciju za udarac, šutirao i na fenomenalan način pogodio. Ederson se nije ni pomerio. 

Do kraja Everton se povukao, dovoljno dobro odigrao i izborio je remi.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke