Nunjezov savršeni početak, Liverpulu trofej!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.07.2022.
19:59
Izvor: Sportske.net

Klopov tim na najbolji način ušao u novu sezonu.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula po 16. put u klupskoj istoriji osvojili su Komjuniti šild. Oni su danas  na ''King Pauer'' stadionu u Lesteru savladali aktuelnog šampiona Mančester siti rezultatom 3:1!

Mogao je Liverpul do vođstva u 15. minutu kada je Robertson zahvatio dubinsku loptu u kazneni prostor ''Građana'', ali je iskosa sa leve strane pogodio samo spoljni deo mreže.

Nastavio je Liverpul sa napadima i već u 21. minutu bolja igra Klopovog tima je i krunisana vodećim golom. Salah je prihvatio loptu na desnioj strani, na ivici kaznenog prostora, odmah je uočio usamljenog Aleksander-Arnolda koji sa sedamnaest metara od gola šalje precizan i neodbranjiv udarac u desni ugao gola - 1:0 za Liverpul. Doduše, i Ake je malo zakačio loptu, pa je golman Ederson zaista bio nemoćan u ovoj situaciji.

Tek posle primljenmog gola Siti počinje da se budi i u 25. minutu Marez je lepo proigrao De Brujnea koji je ušao u kazneni prostor, šutirao iskosa sa desne strane, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Još bolju priliku propustio je Haland u 34. minutu kada posle centrašuta sa leve strane nije uspeo dobro da zahvati loptu u situaciji kada je bio sam ispred golmana Adrijana.

Imao je Mančester siti više šuteva na gol od Liverpula tokom prvog poluvremena, ali mu to nije pomoglo da do kraja ovog dela igre makar anulira prednost rivala. Zanimljivo, gol Aleksander-Arnolda je bio jedini Liverpulov šut u okvir gola tokom prvih 45 minuta.

Ali, početak drugog poluvremena protekao je u inicijativi Liverpula koji je kontrolisao i igru i rezultat, a navijači su nestrpljivo čekali ulazak velikog pojačanja ovog leta, Darvina Nunjeza koji je u 59. minutu zamenio Firmina. I samo šest minuta kasnije Nunjez se našao u stopostotnoj prilici, izbio je oči u oči sa golmanom Edersonom, ali je umesto mreže pogodio u glavu golmana Mančester sitija.

I kada se činilo da je Liverpul blizu drugog gola, Siti je izjednačio. Igrao se 70. minut meča, De Brujne je uputio dubinsku loptu u peterac Liverpula, gde ju je zahvatio Foden čiji je pokušaj za trenutak zaustavio Ederson, ali mu je Foden nekako iščeprkao loptu iz ruku, što je ispratio Alvarez i iz neposredne blizine pogodio mrežu - 1:1! Ova situacija se analizirala i u VAR sobi, posle čega je zvanično potvrđeno da je gol regularan i Gvardiolin tim je stigao do izjednačenja.

VAR je presudio i u 80. minutu, kada je lopta pogodila u ruku kapitena Mančester sitija Rubena Dijasa posle centaršuta Salaha i udarca Nunjeza. Na kraju je sudija morao da se sam uveri, gledao je snimak i - presudio da je ovo situacija za jedanaesterac.

Salah je preuzeo odgovornost, snažno i precizno je izveo penal, pogodio je donji levi ugao Edersonovog gola za vođstvo Liverpula od 2:1.

EPA-EFE/Andrew Yates

A da ovaj zvanični debi u dresu Liverpula za Darvina Nunjeza bude savršen, bio je potreban još samo njegov gol koji je u nadoknadi vremena uspeo i da postigne i da tako stavi tačku na ovaj meč. Karvaljo je kroz sredinu započeo akciju, usledio je Salahov centaršut sa desne strane za Robertsona na levoj, a on na kraju vraća u ''srce'' kaznenog prostora, gde je Darvin Nunjez zahvata i šalje u mrežu za konačnih 3:1.

Za razliku od njega, Erling Haland na drugoj strani nije bio u svom elementu, a još jednu stopostotnu priliku propustio je u poslednjim trenucima meča kada je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Fodena i pogodio prečku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke