O ne, većina navijača Junajteda će ovu vest o Solskjeru dočekati sa besom i nevericom!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 25.03.2021.
14:08
Izvor: Sportske.net

Prvi komentari nisu ohrabrujući...

EPA-EFE/Martin Rickett
EPA-EFE/Martin Rickett

Povezane vesti

Informacije koje su ovih dana kolale su izgleda istinite. Mančester Junajted je spreman da ponudi novi ugovor Solskjeru, ako tim završi u top 4, oko čega ne bi trebalo da bude problema.

Šef Ed Vudvard je uveren da je Norvežanin pravi čovek za trenera, dugoročno rešenje i Ole bi trebalo da dobije mnogo bolji ugovor, oko 12 miliona po sezoni.

Ova odluka bi za klub bila dokaz stabilnosti pošto je Niki Bat posle sukoba otišao iz fudbalske škole. 

Ono što navijače buni je što ostanak nije vezan za trofej, Solskjer je u konkurenciji u LE gde je prošle godine stigao do polufinala, uz puno sreće su izbacili Milan i našli se u četvrtinalu. Doduše u PL je trenutna pozicija dobra, drugo mesto, realno Siti je prejak, a osam bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Vest Hem su dovoljni za mirnu završnicu sezone. Solskjer ima ugovor do leta 2022. produžetak je na dve godine, sa opcijom na treću, dakle do 2024. bi trebalo da bude na klupi "Đavola". 

Ugovor je praktičmo dogovoren, biće aktiviran na kraju sezone kada će ga i Solskjer potpisati i ponovo biti glavni u prelaznom roku. Klub traži rešenja na poziciji štopera, desnog ofanzivnog igrača, pominje se mnogo imena, ali sigurno da s obzirom na pandemiju neće dovoditi mmogo igrača.

Dosta izvora upućuje na to da bi uz Pogbu, koji odbija da produži ugovor mogao da ode i Marsijal, a da bi sredstva mogla da budu iskorišćena za Sanča ili Neta, nekog bržeg defanzivca. Takođe, klub bi mogao da se oslobodi Van de Beka, igrača koji je doveden za 50 miliona i nije dobio šansu. 



Kako su reagovali navijači?

Većina negativno, mnogi smatraju da Solskjer nije dorastao izazovu i da Junajted sa njim neće osvojiti nikakav trofej. Deo veruje da je ovo iznuđen potez kluba jer niko od velikih trenera neće na "Old Traford" bez većeg budžeta, a da klub neće trošiti s obzirom na gubitke.

To je velika prepreka, uz to, Vudvord igra na sigurno, marketinški ugovori su i dalje veliki, i pored nedostatka trofeja, uz Real, Junajted je sigurno finansijski najmoćniji klub na svetu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Friday, 26.03.2021
19:49

Мислим да је ово изнуђен потез јер реално да је неко од бољих тренера хтео да води Јунајтед, досад бисмо већ то знали. Овако Покетино оде у ПСЖ, човек који има своја правила и начин рада, није се уклапао у Јунајтедову филозофију где ти Вудворд соли памет кога ћеш довести. Не знам колико је реална била прича са Алегријем али по свему судећи Солшер је наша реалност за наредни период. Штета само због Ван се Бела који је дефинитивно успорио свој развој као играч преласком у Јунајтед.