O sudbini Ronalda odlučuje isključivo Ronaldo! Ovo su tri opcije za Portugalca naredne sezone!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 11.03.2021.
08:27
Izvor: Sportske.net

Nema baš mnogo izbora, ipak sam će odlučiti...

AP Photo/Luca Bruno
AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo je razapet u Italiji nakon eliminacije Juventusa, najboljem se ne prašta. Portugalac u ovom trenutku u trećoj godini ugovora sa sportske strane nije uspeo ništa posebno, osvojio je dve titule i dva superkupa, njegova individualna ostvarenja su i dalje na najvišem nivou, ali on je doveden da bi pobeđivao u Evropi.

Ajaks, Lion, Porto, Juve je tri puta ispao sa Ronaldom i stiče se utisak da je pre četiri ili pet godina bio mnogo bliži osvajanju Lige šampiona nego pre dolaska Portugalca.

Ipak, sa marketinške strane njegov dolazak je uspeh, sa takmičarske baš i ne, mada sigurno da nije bilo njega u drugoj sezoni, kada se Juve mučio sa Sarijem teško da bi bila osvojena i deveta titula u nizu.

Ali, vrediš koliko i poslednji meč, pa se sada mediji pitaju da li je njegovo vreme prošlo.

No, o sudbini Ronalda odlučuje samo Ronaldo, niko drugi.

Ima još godinu dana ugovora, ako bude hteo da i dalje igra na vrhunskom nivou, on nema drugih opcija osim Juventusa. PSŽ je već objavio da je vreme takvih ulaganja prošlo i Poketino želi da zadrži Mbapea, dok Siti koji ima novca hoće Mesija, ne Ronalda.

Ostaje Mančester Junajted, kao romantični povratak u prošlost, Ronaldo bi mogao da bude mamac za Pogbu, ali da li će Đavoli uložiti tako veliki novac u čoveka od 36 godina, makar bio jedan od najboljih svih vremena.

No, kada je Evropa u pitanju, Ronaldo ima praktično tu jednu opciju, što se tiče Amerike ili možda neke druge opcije (Bliski Istok, mada je on protiv toga kako ne bi narušavao imidž), svakako da bi lako našao angažman, no to znači i kraj vrhunskog fudbala.

On će igrati u Kataru, na Mundijalu, ako Portugal stigne tamo, za EP 2024. već će biti blizu četrdesete, ali nije najavio da će otići posle Svetskog Prvenstva.

Dakle, ostanak u Juventusu, Mančester Junajted ili MLS, to su najverovatniji raspleti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Thursday, 11.03.2021
13:02

Ne razumem zašto se najboljem ne prašta i kako im je to Kieza kriv za eliminaciju? Premalo su 2 gola koja je dao, trebalo je da postigne 4? A što se izlizanog tiče njegova individualna ostvarenja su stvarno na najvišem nivou, legenda kaže da mu je glava bila na 2.56m kada je istorijskim skokom oborio svetski rekord Javier Sotomayora koji je preskočio samo 2.45m (doduše drugim delom tela 😂).

avatar
Bádr Hari
Thursday, 11.03.2021
12:28

Ja najveći fudbalski stručnjak pera petrović zvani Stefi bih mu zabranio da igra. 😂