Objašenjenje ili opravdanje? Evo zbog čega Mesi nije na spisku za "Zlatnu loptu"!

Autor: Boris Jovanović
subota 13.08.2022.
08:51
Izvor: Sportske.net

Koja je ovo po redu promena kriterijuma...

EPA-EFE/Ian Langsdon
EPA-EFE/Ian Langsdon

Povezane vesti

Svet, a posebno Mesijevi obožavaoci su u šoku, Leo nije u konkurenciji za Zlatnu loptu, rekorder po broju trofeja prvi put izostaje sa liste od 2005. godine.

Mnogi se smeju, smatraju da se čitava nagrada pretvorila u komediju, mada se to moglo reći i ranije kada su ne samo Mesi, već i Ronaldo nezasluženo osvajali nagradu.

Emanuel Bojan, jedan od članova žirija je objasnio zbog čega nema Mesija na listi.

"Novi kriterijum je sezona, a ne kalendarska godina, pa trofej na Kopa Amerika u julu ne uzlazi u konkurenciju. A kada se pogleda njegova prva godina u Parizu, ona je bila razočaravajuća", kaže ovaj novinar.

Ali zbog čega je onda Ronaldo na listi.

"Ove sezone je postao najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbal, vukao je Mančester ka osmini finala Lige šampiona, izračunali smo da je doneo sedam bodova. Takođe u PL je dao 18 golova, kada pogledate 32 pogotka u 49 mečeva nije na nivou njegovih najboljih godina, ali jeste dovoljno da uđe u top 30", tvrdi ovaj novinar. 

Vama ostavljamo zaključak uz podsećanje, da kada god su ovajvi izbori, svako ima svoje kriterijume, a oni se menjaju da bi opravdali neku odluku.

U top 30 je naš Dušan Vlahović koji je imao fantastičnu sezonu, prvo u Fiorentini, davao golove u Juventusu. Vlahović će predvoditi napad "Bjankonera" u ponedeljak uveče protiv Sasuola, šampionat Serije A počinje danas, a kvote možete da vidite na admiralbet.rs.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke