Oblak ponovo u elementu, Atletiko rastužio Barsu i Real

Autor: Nemanja Janošev
sreda 12.05.2021.
23:57
Izvor: Sportske.net

Moglo je biti i drugačije da nije bilo Oblaka.

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida nastavili su svoju borbu za titulu pobedivši Real Sosijedad sa 2:1 u derbiju 36. kola La lige.

Dva tima su imala imperativ pobede na ovom susretu, ali je Atletiko taj koji je došao do svog cilja i sve su bliže tituli.

Mnogo bolje je u meč ušao Atletiko i nakon nekoliko početnih prilika, usledilo je vođstvo. U 16. minutu je Markos Ljorente lepo uočio Karaska na drugoj stativi, koji je iskoristio nepažnju Isaka, prihvatio loptu i poslao je među stative gostiju za vođstvo "jorgandžija". Šest minuta kasnije, Oblak daleko ispucava loptu, Suarez se izborio za nju i odlično proigraoAnhela Koreu koji ne greši u izglednoj situaciji.

Od tog trentuka se trgnuo i Real Sosijedad. Imali su šansu preko Isaka, ali je Slovenac na golu Atletika bio sjajan. U drugom poluvremenu je Oblak još jednom istakao da je trenutno, verovatno i najbolji golman sveta, pa je zaustavio dobar pokušaj Kristijana Portua. Pritisak Baskijaca se povećavao, posed je bio na njihovoj strani, Imanol Alguasil je prešao u formaciju sa tri štopera kako bi pokušao da slomi rivala i posle još jedne sjajne šanse kada su pogodili stativu gol je bio nikad bliži.

I, dogodio se u 83. minutu kada je Igor Zubeldija dočekao loptu koja je prošla kroz "šumu" igrača na prvoj stativi posle kornera i smestio jeiza leđa, ovog puta, nemoćnog Oblaka.

To je unelo malu paniku u Atletiko, koji su na sve načine pokušavali da "oteraju" loptu daleko od svog gola i u tome su i uspeli.

Pobeda je Atletiko učvrstila na prvoj poziciji na dva kola pre kraja. Real Madrid igra u četvrtak protiv Granade i pokušaće ponovo da im diše za vratom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke