Očajno popodne za Liverpul, Brajton izvukao bod u nadoknadi, a o VAR-u će se tek pričati

Autor: Aleksandar Golubović
subota 28.11.2020.
15:27
Izvor: Sportske.net

Šampion Premijer lige ispustio pobedu u drugom minutu nadoknade.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pognute glave se vraćaju sa gostovanja u Brajtonu pošto su u uvodnom meču subotnjeg programa 10. kola Premijer lige odigrali samo 1:1.

Činilo se da će izabranici Jirgena Klopa stići do sedme pobede u ligi, ali je Paskal Gros sa penala u 92. minutu doneo veliki bod Brajtonu.

Najstrožoj kazni je prethodio sporan faul Robertsona nad igračem Brajtona, a celoj situaciji i moguće igranje rukom domaćeg fudbalera.

Prethodno je vođstvo Liverpulu doneo portugalski napadač Diogo Žota, koji je u 60. minutu utakmice nakon sjajne asistencije Mohameda Salaha postigao lep gol.

Za razliku od 92. minuta Brajton 20. minutu nije iskoristio penal, kada je Maupaj izuzetno loše šutirao po zemlji i lopta je prošla pored stative.


Penalu je prethodio nespretan faul mladog Neka Vilijamsa koji je nepropisno zaustavio Konlija.

Zanimljiv detalj viđen je u 34. minutu kada je Mohamedu Salahu poništen gol zbog najminimalnijeg mogućeg ofsajda, utvrđenog nakon pregleda VAR-a.

VAR je i u 84. minutu bio koban po Liverpul pošto je Sadiju Maneu poništen gol zbog ofsajda.

Liverpul je uprkos remiju bar do nedelje preuzeo lidersku poziciju od Totenhema i sada se nada da "pevci" neće izaći kao pobednici u londonskom derbiju protiv Čelsija.

Brajton je izborio bod koji ga je koliko-toliko udaljio od zone ispadanja.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kolos
Sunday, 29.11.2020
07:25

Da li je moguće da niste objavili komentare? Letelo bi perje da radite za mene ☝️

avatar
LUZERPOOOL
Saturday, 28.11.2020
20:03

Bit ce na kraju sezone NEPOBEDIVI.

avatar
Patrick Berger
Saturday, 28.11.2020
18:33

Sudjenje necu da komentarisem, Jos manje VAR! Samo da ne Milner dobro, nemako da igra desnig neka protiv Ajaksa!

avatar
Layer Cake
Saturday, 28.11.2020
18:30

Sta napravise od fudbala... ne kazem da je Liverpul bas meta ovakvih gluposti jer svakom povremeno zapadne da bude zrtva nedovoljno promisljenih inovacija po svaku cenu koje FA ne prestaje da izmislja. Ali mislim da ovakav nacin upotrebe tehnologija u potpunosti obesmisljava njihovu sustinu. Tehnologija je alat, treba da se koristi da olaksa i pomegne u situaciji kad ljudima, koji su nosioci cele price, takva pomoc treba. Ono sto trenutno imamo je zapravo promena kompletne koncepcije igre da bi se igraci i timovi prilagodili tehnologiji kojoj je data uloga vrhovnog arbitra i zakonodavca. Moguce da ja nesto ne kapiram kako treba, ne znam... necu da tvrdim da je objektivno tako, ali moj subjektivni utisak je da ovo ne ide u dobrom pravcu

avatar
äxwell
Tuesday, 01.12.2020
00:09

Citava sustina VAR-a i tu definiciju sam cuo od bivsih sudija je da se koristi kada je napravljena bas ocigledna greska od strane sudije. Mislim da prelaze granicu i koriste VAR kao neki vid zakuvavanja ili pravljenja predstave za neutralnu publiku.

avatar
Dimebag Darrell
Saturday, 28.11.2020
18:07
avatar
Crveni Lucifer
Monday, 30.11.2020
00:39

Pa ti jednu rec nisi u stanju da napises kako treba, ozbiljno se brinem za tebe

avatar
CFC-Macedonia
Saturday, 28.11.2020
18:00

Nije bilo Penal za Brajton.

avatar
Solskjerove bebe
Saturday, 28.11.2020
17:34
avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 28.11.2020
17:22

Ja sam navijac Junajteda ali ovo je presmesno,ovo je teska glupost...kakav bre penal kakvi bakraci.Najarogantne i fudbalski nepismene sudije ima Engleska.Ova ubija svaku draz fudbala i polako sve ide,u da ne kazem gde.Ako je ono penal za Brajton onda neka ugase fudbal...sramota!

avatar
magister
Saturday, 28.11.2020
17:19

Penal koji je sudija, nakon pregleda situacije iz VAR sobe i zatim i lično, dosudio u nadoknadi, je apsolutno stvar sudijskog uverenja. I to i sporne ofsajd situacije su u stvari - procene sudije. Upravo su dobre, jer su pokazatelj da sudija, kad postoji VAR i kad ima mogućnost da koriguje svoju odluku donesenu uživo pre pregledanja, to i uradi, iskoristi mogućnost da se koriguje i da svojim diskrecionim pravom i procenom situacije - utakmicu učini regularnom - po svom osećanju i po svom mišljenju.

Što se tiče mojih procena - penal u nadoknadi je besmislen i totalno pogrešan iako je kontakta - bilo. Uelbek (mislim da je on bio u pitanju) je do lopte došao pre Robertsona i u nekom grču uspeo da je dodirne, dovoljno da izmakne loptu Robertsonu, koji je zamahnuo da je izbaci, tako da je ovaj okrznuo Uelbekovu kopačku, promašivši izmaknutu loptu, nakon čega je Uelbek, malo zbog izrazite nestabilnosti, do koje je došlo zbog položaja tela i jedva učinjenog dodirivanja lopte - koju je i sam praktično promašio i nad kojom nije imao kontrolu, ali delimično i zbog dosta slabog kontakta, kojim je Robertson, jako izmahujući iako ga je samo okrznuo - konačno izbacio Uelbeka iz ravnoteže. Dakle, sudija je procenio tačno da je bilo kontakta, ali to je mogao da vidi i bilo ko na VAR-u, a sudijina osnovna funkcija je da - štiti igru. Da li je njegova odluka u ovom slučaju bila u pravcu zaštite igre? Da li je onaj kontakt (koji je nesumnjiv) uopšte uticao na igru? Ja sam ubeđen da su ta dva odgovora *NE* suštinski važna, da penal - nije smeo biti dosuđen i da je sudija morao konstatovati da je kontakt bio - nebitan za dalji razvoj situacije.

Moram priznati da na sličan način gledam i na te ofsajde i već sam jednom pisao o tome. Sudija, siguran sam, i tu ima diskreciono pravo, da proceni, je li igrač imao ili nije imao nedozvoljenu prednost, a to pre svega treba da radi na osnovu položaja tela i ukupnog kretanja igrača. Mislim da je bitna tačka - težište, ortocentar igrača, a ne njegov prst ili lakat ili vrh kopačke. Takođe mislim da cela ona igra oko izvođenja slobodnih udaraca, povlačenja i kretnji levo desno - ofsajd je nije, pa zatim to utvrđivanje putem VAR-a, jeste pogrešno, ali samo ukoliko sudija nema petlju da na osnovu sopstvenog osećaja - proceni da nešto jeste bila nedozvoljena prednost koju je imao napadač ili nije bila nedozvoljena. Ovako, protivnici VAR-a, posle ovakvog suđenja - dobijaju neoborive argumente protiv VAR-a. Jer se VAR primenjuje bukvalno, a sudija - nema osećaj za igru, pa ne može ni da je štiti. Na ovoj utakmici bih rekao: VAR - 10/10, sudija 5/10.

avatar
Raka
Saturday, 28.11.2020
16:46

Ovo je već previše..

avatar
soru
Saturday, 28.11.2020
16:42

Oba penala cisti kao suza vidi se i bez vara

avatar
Reds8c
Saturday, 28.11.2020
16:41

Samo VAR može pobjedit Liverpool.

avatar
äxwell
Tuesday, 01.12.2020
00:11

Pa izgleda da je to ideja ove sezone. Ocajna potreba celnika EPL da naprave prvenstvo interesantnijim. Za sada im to itekako uspjeva jer je Lvp vec izgubio 4 boda zbog VAR-a.

avatar
jack wilshere
Saturday, 28.11.2020
16:38

Citam po fejsu komentare ovih navijaca, kako govore da ovo nije penal??? Da li ste realni? Prave zene u crvenom...

avatar
NIKE
Saturday, 28.11.2020
16:38

Realno VAR nije napravio niti 1 grešku, ofsajd Salaha jeste u centimetrima, ali je postojao, oba penala su itekako opravdana, jedino faul za Liverpul u kojem je Ben White dobio zuti karton nije uopce postojao a sviran je, ali onda je ponisten gol Liverpula iz tog faula zbog ofsajda pa je pravda zadovoljena, jako dobar meč, i realno Liverpul je slab u gostima ove sezone, primaju jako mnogo golova, mislim da ce ova sezona biti jako zanimljiva u borbi za titulu i top 4.. Po meni su Liv, Chel, Tott i City favoriti da završe u top 4, jedino ako sudije opet poguraju United onda je i on u igri za top 4.

avatar
xman
Saturday, 28.11.2020
16:36

Ovaj var je sramota..samo to cu da napisem!

avatar
äxwell
Saturday, 28.11.2020
16:33

Najjaci mi Velbek, stoji stoji na nogama i onda trusnu dole kao pokosen. hahahahahhaha stvarno ziva komedija u finisu. Stvarno oslikava u sta se fudbal pretvorio. A Lvpulu je najlakse ukrasti bodove losim sudjenjem. Na to smo vec navikli. yaaaawnnn

avatar
Delgado
Saturday, 28.11.2020
16:32

Greska klopa sto je izvadio salah,a ostavio najbeskorisnijeg igraca minamina.Var je razlog zbog kog vise ne pratim fudbal

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 28.11.2020
16:32

Kada se sudi posteno i ne priznaju luzerima golovi i ofsajda i sviraju se cisti penali za protivnike ovo je rezultat, jos su i srece imali po ko zna koji put, brajton je mogao ladno jos tri komada da im strpa. Sampionski dnk nema sta, ali sta znaju brajton i atalanta sta je sampionski dnk hahahahahaha

avatar
_mladen_
Saturday, 28.11.2020
16:32

Šta je tu je, očajna igra, previše igrača koji ne treba da igraju. O varu neću više ni da pričam, Liverpul ako uspe da osvoji titulu posle ovakvih suđenja i ovoliko povreda, svaka im čast. Nadam se da će biti pametni i pojačati se u januaru, bez toga biće ovo duga sezona. Minamino deluje izgubljeno, trebalo je da ubaci Manea umesto njega i vrati Firmina nazad. Verovatno se plaši povrede nekog iz napada.

avatar
Red blood
Saturday, 28.11.2020
16:32

Objektivno,Liverpul nije ni zasluzio vise od boda.
Minamino mi dokazao da nije za PL,a kamoli Liverpul.
Krivac za poraz Klop.
Umesto uzasnog Firmina vadi Salaha.
Nadimak koji su hejteri dali se danas pokazao valjda vise nego ikad-LiVARpul.
A Brajton..ne stoji vise prica da nemaju srece.
Oni nemaju finisere.

avatar
Kolos
Saturday, 28.11.2020
16:30

LiVARpul - VAR isključivo protiv Liverpula.

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 28.11.2020
16:28

Dajte pet izmena za klopa i jos 100 miliona, ne moze ovako brajton mukica da pobedi. Sta kaze komentator za penal brajtona, nije svaki kontakt penal. Reci to west hemu i cityu, robertson odvali coveka i njemu nije penal, kako im karma odmah vrati hahahhahah, lik se bas ubedacio