Od amatera napravio evropsku senzaciju, na kraju završio u zatvoru!

Autor: Lazar Nikolić
petak 24.06.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net

Nema praštanja u Švedskoj.

 FREDRIK SANDBERG / TT
FREDRIK SANDBERG / TT

Povezane vesti

Bivši predsednik švedskog fudbalskog kluba Ostersund Danijel Kindberg osuđen je danas na zatvorsku kaznu od dve i po godine zbog podmićivanja.

Okružni sud u Ostersundu takođe je zabranio Kindbergu poslovanje na tri godine, prenela je švedska novinska agencija TT.

Sud je presudio da je Kindberg kriv za podmićivanje i druge računovodstvene i poreske prekršaje između 2014. i 2018. godine, kada je bio izvršni direktor stambene korporacije opštine Ostersund.

On će dražvi morati da plati 5,5 miliona kruna, odnosno 540.000 dolara. Kindberg je najavio žalbu na presudu.

Za vreme Kindbergovog mandata, Ostersund je od amaterskog ranga 2011. godine ušao u prvu ligu Švedske 2015, a dve godine kasnije osvojio je Kup.

Ostersund se 2017. godine plasirao u Ligu Evropa i stigao do nokaut faze, gde je izgubio od Arsenala, uprkos tome što je na "Emirejtsu" pobedio sa 2:1.

Ostersund trenutno igra u drugoj ligi Švedske.

Kindberg je u novembru 2019. godine u odvojenom slučaju osudjen na tri godine zatvora zbog finansijskih malverzacija, zbog ubacivanja više miliona kruna poreskih obveznika u fudbalski klub Ostersund, ali je prošle godine na Apelacionom sudu oslobođen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke