Od prežaljenog do prioriteta - šta čeka Jovića na leto?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 04.05.2021.
10:00
Izvor: Sportske.net

Pita se i Real.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nemački bundesligaš Ajntraht iz Frankfurta silno želi da i po završetku sezone zadrži Luku Jovića, bez obzira na to što se napadač pod ugovorom sa Real Madridom nije najbolje snašao u drugom mandatu.

Jović je počeo silno u uvodnih nekoliko utakmica, ali je brzo pao u senku ove sezone izvanrednom Andrea Silve, za kojeg se interesuju brojni evropski velikani.

Na ruku mu ide što će Ajntraht, bez obzira da li se kvalifikovao za Ligu šampiona ili ne, ostati bez trenera i sportskog direktora.

Odlazećeg Fredija Bobića naslediće Bruno Hibner, koji želi da zadrži Srbina u Frankfurtu, iako će poslednja reč biti Real Madridova.

"Nije tajna da želimo da zadržimo igrača takvog kalibra kakav je Jović. Ali, zavisi dosta od odluke iz Madrida, kao i toga koje ćemo evropsko takmičenje mi da igramo naredne sezone", rekao je Hibner.

Ujedno je i navijačima obećao da će sve dati da se ostanak Luke u Nemačkoj desi.

"Budite sigurni, biće intenzivnih razgovora s Real Madridom tokom leta kako bismo pokušali da zadržimo Luku Jovića. Njegov ostanak biće prvi veliki zadatak novog sportskog direktora. Ali, znamo svi da to neće biti nimalo lak posao" - zaključio je Hibner.

Jović je ove sezone odigrao 16 utakmica za Ajntraht postigavši svega četiri gola, što je daleko od njegove najbolje sezone 2018/2019 kada se zaustavio na impozantnih 27 pogodaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke