Od UEFA zatraženo da odloži rok za prijavu igrača koji će igrati na EP

Autor: Milovan Longinov
sreda 17.04.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Male su šanse, ali...

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Od Evropske fudbalske unije (Uefa) zatraženo je da odloži rok za predaju spiskova igrača koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.


Kako je danas preneo Skaj, pojedine zemlje izrazile su zabrinutost da će biti vrlo malo vremena za procenu potencijalnih povreda igrača, pre nego što selektori pošalju spiskove u Uefu, do 7. juna u ponoć, pošto će poslednje prijateljske utakmice biti završene samo dva sata pre isteka roka za prijavu igrača.

Međutim, malo je verovatno da će Uefa pomeriti rok pošto prema njenim pravilima, igrači u reprezentacijama moraju biti registrovani sedam dana pre početka takmičenja, a Evropsko prvenstvo počinje 14. juna utakmicom Nemačke i Škotske.

Takođe, u pravilima je i da igrači mogu da budu zamenjeni u reprezentacijama bilo kada do prve utakmice na turniru sve dok postoji medicinski dokaz da imaju povredu koja ih sprečava da igraju. O tome će se raspravljati u ponedeljak na sastanku Nacionalnog komiteta takmičenja, kao i o eventualnom povećanju broja igrača u reprezentacijama. To telo će dati preporuku koju bi Uefa trebalo da ratifikuje na svom Izvršnom komitetu.

Na sastansku sa selektorima prošle sedmice u Diseldorfu, predstavljena je ideja da se ekipe sa 23 igrača prošire na 26.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke