Od uzbuđenja do razočarenja- remi Čelsija i Reala u Madridu

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 27.04.2021.
22:50
Izvor: Sportske.net

Gosti zadovoljniji.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija odigrali su nerešeno 1:1 na gostovanju Real Madridu u prvom meču polufinala Lige šampiona odigranom na stadionu "Alfredo Di Stefano" i sa blagom prednošću dočekuju revanš za osam dana u Londonu.

Bio je to meč koji su obeležila dva različita poluvremena. Prvo je više nego zadovoljilo značaj koji utakmica ima, dok je nastavak odisao ravnodušnošću na obe strane i zadovoljstvo rezultatom.

Prvu ozbiljniju priliku na meču imao je Timo Verner čiji pokušaj u 10. minutu je iz izgledne situacije odbranio Tibo Kurtoa, a nemački napadač je samo dva minuta kasnije bio zamalo kratak da centaršut sa desne strane sprovede u gol.

Daleko bolja igra londonskog tima u prvoj trećini prvog poluvremena krunisana je lepim golom Kristijana Pulišića u 14. minutu.

Prvu veću priliku za Real imao je Karim Beznema u 23. minutu kada je nakon sjajnog udarca lopta okrzla stativu gola Eduara Mendija.

Isti fudbaler doneo je izjednačenje pravom majstorijom u 29. minutu savladavši Mendija polumakazicama, čime je stigao Raula Gonzalesa na večnoj listi strelaca za kraljevski klub u Ligi šampiona.

Od toga trenutka utakmica kao da je dobila potpuno drugačiji tok i osim sporadičnih napada i pokušaja na obe strane uglavnom nije bilo većih uzbuđenja.

Najbolju šansu za Real u nastavku propustio je Rafael Varan čiji udarac glavom je u 88. minutu zamalo završio pored gola.

Drugo poluvreme ostaće upamćeno i po ulasku Edena Azara u igru protiv bivšeg kluba, a kada je reč o prilikama kao da je sve stalo u prvih 45 minuta.

Real će tako morati da juri rezultat u revanšu ili da očekuje remi sa dva ili više postignuta gola ukoliko želi u finale gde će igrati protiv boljeg iz duela PSŽ-a i Mančester sitija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Wednesday, 28.04.2021
01:08

Još veća majstorija od Benzemine je bila majstorija Danny Makkeliea da se napravi lud na čist faul u napadu Kazemira i da mrtav 'ladan prizna neregularan Benzemin gol. 😂🤣👌

avatar
Don Andres
Tuesday, 27.04.2021
23:14

kako je celsi bio krenuo mislio sam da ce do poluvremena da im uvale 3 komada.. ali kakva reakcija benzeme. moze da prica ko sta hoce, covjek je majstorcina

avatar
Badr®Hari
Tuesday, 27.04.2021
22:54

Chelsea je odlično prošao, samo jedan nedosuđen penal za njih i nijedan izmišljeni penal za Real. 😁