Od vrha do dna - Tmurno putovanje nekadašnjeg fudbalera Zvezde

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.05.2021.
19:40
Izvor: Sportske.net, Vijesti

Od leta će biti bez posla.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović napustiće Legiju iz Varšave kao slobodan igrač.

Nakon što nije odigrao ni minuta u dresu Legije ove sezone zbog teže povrede kolena koju je doživeo još u junu prošle godine, Vešović će biti slobodan u izboru nove sredine.

Klub mu neće ponuditi nastavak saradnje iako je pre povrede bio jedan od najboljih igrača, kako kluba, tako i lige. 

Postojalo je pitanje da li se Legija na ovakav potez odlučila nakon objave Markovljeve supruge na društvenoj mreži Instagram koja je navela kako klub nije mario za Vešovića i da su ga ostavili samog u invalidskim kolicima da se bori sa povredom. Takođe, napisala je da poljski velikan nije želeo da plati njegovu rehabilitaciju.

Trener ove ekipe Česlav Mihnijevič kazao je da odluka Legija da završi saradnju sa Vešovićem nema veze sa objavama njegove supruge.

"Odlučili smo da mu ne ponudimo produžetak, ali to ne bih povezivao sa društvenim mrežama njegove supruge. Sudili smo prema sportskim razlozima. On je fudbaler na vrhuncu, ima veliko iskustvo i odlučnost da igra na visokom nivou", naveo je Mihnijevič.

Vešović je u periodu od 2010. do 2014. godine nosio dres Crvene zvezde, a potom se preselio u Torino, odakle je bio na pozajmici u Rijeci, da bi još nastupao za Speciju i od 2018. nosi dres Legije.

Za klub iz Varšave je nastupio 81 put postigavši tri gola, a upisao je i 14 asistencija.

Dobra vest za Vešovića jeste da je dobio poziv selektora Miodraga Radulovića za reprezentaciju Crne Gore i prijateljske mečeve sa BiH 2. juna i Izraelom tri dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke