Odbrana o kojoj će se pričati - Čudesni Predrag Rajković začarao mrežu Majorke u Bilbau

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 15.08.2022.
19:26
Izvor: Sportske.net

Heroj novog kluba!

RCD Real Mallorca
RCD Real Mallorca

Povezane vesti

Fudbaleri Atletik Bilbaa i Majorke remizirali su danas na stadionu "San Mames" bez golova u utakmici 1. kola La lige.

Sadržajan susret u Bilbau, gde je svoj debi, između ostalih, u dresu Majorke imao srpski reprezentativac Predrag Rajković.

Koliko će nedostajati Remsu, vidljivo je na startu nove sezone Lige 1. A koliko će biti od pomoći Majorci, ako se po jutru dan poznaje, momentalno se da primetiti na početku nove kampanje La lige.

Doveden je Rajković da bude prvi čuvar mreže Majorke nakon odlaska iskusnog Manola Reine i momentalno je dobio šansu da pokaže šta zna.

Bio je Atletik dominantniji tim. Priželjkivali su navijači na "San Mamesu" tri boda, ali Predrag Rajković je rekao "ne"! Prvi pokušaj Mikela Vezge odbio je do stative, potom zaustavljao pokušaje Aleksa Berengera, Ikera Muniaina i drugih koji su želeli da lopta završi iza njegovih leđa.

Potez za pregled kola Rajković je izveo u 82. minutu kada je Gorka Guruzeta šutirao sa šest-sedam metara od gola, lopta je zakačila defanzivca Majorke i krenula ka mreži, ali se srpski golman iz čučnja, kada je već bio u padu, izuzetno bacio i sprečio vođstvo domaćina. 

Sa čak 23 šuta se susreo, neki su išli van gola, njih šest Rajković je uspeo da odbrani i definitivno bude igrač utakmice.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke