Odbrana prosula majstoriju Vlahovića, remi Juvea i Viljareala

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 22.02.2022.
22:51
Izvor: Sportske.net

Sve će se rešavati u Torinu.

EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa remizirali su na gostovanju Viljarealu 1:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona koji je obeležio debitantski gol Dušana Vlahovića u ovom takmičenju, ali i veliki propust gostujuće odbrane koji je omogućio domaćinu da dođe do izjednačenja.

Juventus je poveo nakon samo pola minuta igre kada je Danilo odlično uposlio Vlahovića, a ovaj prihvatio loptu na grudi i sa puno osećaja savladao golmana Viljareala za debitantski gol u Ligi šampiona.

Đovani Lo Selso je u 13. minutu imao priliku za izjednačenje nakon izvanrednog prodora Pedrase, ali je iz izgledne prilike pogodio stativu.

Samo tri minuta kasnije atraktivno je šutirao Danjuma, ali je Ščensni odlično intervenisao.

Viljareal je u tim trenucima potpuno dominirao, a Juventus je grčevito branio minimalnu prednost stečenu majstorijom Vlahovića.

Juventus je uzvratio u 22. minutu u akciji u kojoj je učestvovao i Vlahović, ali je pad Alvara Morate bio nedovoljno ubedljiv da sudija pokaže na penal.

U 33. minutu Morata je očajno šutirao preko gola i potvrdio da je u veoma lošoj formi.

Šest minuta kasnije De Liht je sprečio izjednačenje Viljarealu, izbacivši loptu sa gol-linije.

Sa minimalnom prednošću Juventusa otišlo se na odmor, a prvu priliku u nastavku za "Staru damu" propustio je Morata, čiji udarac je završio pored gola.

Kako je poluvreme odmicalo, Viljareal se sve više oslobađao i pretio, a u 56. minutu Moreno je traljavo pokušao i promene rezultata nije bilo.

Izjednačenje je došlo u 66. minutu golom Danija Pareha, koji se kao duh ušunjao u peterac Juventusa, pored statične odbrane gostije i lagano savladao Ščesnog.

Bio je to i izvanredan pas Kapua sa jedne, odnosno prijem i realizacija Pareha sa druge strane.

U finišu meča povredio se Venson Mekeni, pa je uz pomoć lekarskog tima napustio teren i ustupio mesto Denisu Zakariji, a prethodno je Rabio navukao gnev domaćih navijača jer nije isključen nakon oštrog starta, već je dobio samo žuti karton.

Vlahović je u 85. minutu imao priliku da se proslavi i odlično je šutirao, međutim ovaj put golman Viljareala bio je na visini zadatka i jednom rukom sačuvao nezgodan udarac.

Kako se meč približavao kraju, jasno je bilo da se obe ekipe zadovoljavaju remijem, pa će se putnik u četvrtfinale rešavati za tri nedelje u Torinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke