Ode Barsa na ''plus 15'', proradio i Fati!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.04.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Lider lako sa ''fenjerašem''.

EPA-EFE/Biel Alino
EPA-EFE/Biel Alino

Povezane vesti

Barselona je sve bliža osvajanju titule u Španiji, a večeras je u okviru 27. kola imala ''zicer'' protiv poslednjeplasiranog Elćea u gostima.

Tu priliku Ćavijev tim nije propustio, trijumfovao je rezultatom 4:0 i upisao četvrtu uzastopnu pobedu u La Ligi, pa sada Barselona uz meč više ima 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.

Domaći su odolevali tek 20 minuta, a onda je na asistenciju Arauha posle slobodnog udarca za Barsu, Robert Levandovski pogodio za vođstvo gostiju od 1:0.

Taj gol je obeležio prbo poluvreme, a da se rezultatska neizvesnost ne bi previše produžila, potrudio se Ansu Fati oko koga je prethodnih dana bilo dosta priča u vezi njegovog statusa u Barseloni.

Fati je večeras bio starter, a svoj ogromni potencijal ovaj 20-godišnji momak je pokazao u 56. minutu kada je na dodavanje Toresa krenuo sam sa centra terena, stigao do ivice kaznenog prostora i onda preciznim udarcem pogodio mrežu za 2:0.

Tim golom je pitanje pobednika bilo rešeno, ali se Barsa nije zadovoljila ovim rezultatom. Deset minuta kasnije Gavi je asistirao Levandovskom koji postiže svoj drugi gol na ovom meču, a u 70. minutu iskusni Poljak je asistirao Feranu Toresu koji pogađa za konačnih 4:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke