Odgovor koji smo čekali - kada će se Bufon penzionisati?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 03.03.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Golman odredio granicu.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Legendarni golman Juventusa, kojem ugovor ističe na kraju sezone, procenio je da bi najduže mogao da brani do 2023. godine.

U intervjuu koji je dao britanskog Gardijanu, Bufon ne isključuje mogućnost ni da za četiri meseca "okači kopačke o klin" znajući da je u životu sve moguće.

Znajući da gazi ka polovini pete decenije, Bufon je svestan da sebe teško može da zamisli posle 45. godine među stativama u profesionalnom fudbalu.

"U mojoj glavi mi je krajnji rok za završetak karijere jun 2023. godine. To je maksimum, ali mogu se penzionisati i za četiri meseca. U slučaju da ne produžim ugovor na kraju sezone neću biti začuđen znajući da ništa nije sigurno u životu", rekao je Bufon.

Uprkos tome što je "zaključavanje" mnogima teško palo, Bufon je u celoj priči video i pozitivne stvari.

"Da budem iskren, uživao sam u prvom mesecu "lokdauna. Na početku pandemija mi je dozvolila da se posvetim sebi. To je nešto što nije bilo uobičajeno ranije. Mogao sam da provodim vreme sa suprugom i decom, uživam u hobijima, čitanju i mnogim stvarima koje me ispunjavaju. Bilo je to vreme za koje nisam mogao da zamislim da će doći", priznao je Bufon dodajući da kako je vreme odmicalo bivalo je sve teže. 

Zatim je progovrio o tome kako je sazreo dok se borio sa depresijom.

"Kada pročitam knjigu ili pogledam film osećam se bolje. Ako steknem novo razumevanje, osećam se bolje. Osećam u sebi sreću zbog onoga što sam uradio, onoga što činim i šta ću postati", rekao je iskusni italijanski golman.

Bufon je ove sezone u drugom planu pošto trener Andrea Pirlo pruža šansu mlađem Vojčeku Ščensnom, ali uprkos svemu legendarni golman upisao je 10 nastupa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke