Odluka konačna, zna se ko trenira Barsu sledeće sezone i sada kreće ono pravo!

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.03.2021.
21:00
Izvor: Sportske.net

Ako je bilo dileme...

EPA/XAVIER BERTRAL
EPA/XAVIER BERTRAL

Povezane vesti

Ronald Kuman ostaje u Barseloni sigurno još jednu sezonu!

Ranije danas preneli smo da su Ronald Kuman i Đoan Laporta danas imali prvi sastanak na kom su pričali o potezima za narednu sezonu. Prva stavka, pre pojačanja, bila je status trenera, a Laporta je Kumanu dao garancije da će ostati na klupi i naredne sezone.

Dugo se spekulisalo da će Kumana zameniti Ćavi Ernandes, potom i Julijan Nagelsman, ali Barsa od onog poraza od Juventusa početkom decembra počela da igra mnogo bolje i rezultati su na zavidnom nivou.

Takođe, veoma je važno da ga igrači izuzetno poštuju, da je atmosfera u ekipi odlična i pored toga što je klub bio bez predsednika skoro pet meseci. Kuman je sve držao pod kontrolom, branio je ekipu od brojnih udaraca ispod pojasa, i svu odgovornost preuzimao na sebe, čime je stekao ogromno poštovanje i autoritet među igračima.

Laporta je očigledno primetio sve pozitivne stvari, svestan da je Kuman prihvatio ponudu u najtežem trenutku, kada je Mesi hteo da ode i da bi Barsa sigurno imala bolje rezultate da su uslovi bili drugačiji prošlog leta.

Takođe, Laporta ovakvu odluku ne bi doneo da Lionel Mesi nije pružio podršku za ostanak Holanđanina, tako da mnogi veruju da Argentinac i dalje razmatra da ostane, uz pravog trenera i prave saigrače, ali...

Ono što sada sledi jesu pojačanja, Kuman i dalje insistira na Vajnaldumu i Depaju, Laporta želi navodno Aguera, a Haland, Alaba i Erik Garsija su dobili zeleno svetlo od svih u klubu, tako da tu dilema nema. Jedino je pitanje da li će Barsa uspeti da preotme Norvežanina i Austrijanca.

Sve u svemu, Kuman je dobio vetar u leđa pred ključni deo sezone i može da se posveti napadu na titulu i Kup kralja. Atletiko beži četiri boda, stiže na "Kamp nou" 10. maja, tako  da je i dalje sve otvoreno.

Zamislite samo da Barsa  posle svega  osvoji duplu krunu, a jesenas su joj predviđali borbu za top 4 u La Ligi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke