Odluka o kojoj će se pričati, VAR poništio gol Sampdorije u 97. minutu, Stanković poludeo!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 16.01.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Umalo do velikog boda, ali...

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Sampdorije su na neverovatan način večeras ostali bez boda, pošto su u gostima izgubila od Empolija, ali im je u 97. minutu poništen pogodak zbog igre rukom. 

Ovo će biti odluka o kojoj će se pričati, Gabijadini je u padu zaista zakačio loptu rukom, ali čak nije ni video gde je lopta, u padu, pod uticajem duela sa protivničkim igračem, VAR je signalizirao sudiji da pogleda, a on je poništio pogodak. 

Tim Dejana Stankovića je i večeras izašao na teren da dođe do boda ili bodova, ali nije imao sreće.

U prvom poluvremenu Sampdorija je imala dve opasne situacije pred golom. U jednoj je prosto neverovatno kako je izostao bolji završni pas, u jednoj situaciji je Gabijadini čekao loptu da je samo ćušne u gol, ali je Vieira poslao nekoliko metara pored. 

U 31. minutu je Parisi centrirao sa levog boka, Akpro je gađao glavom, ali je na mestu bio golman Vikario. 

I u 51. minutu istakao se golman Vikario, sa ivice šesnaesterca gađao je Vieira, ali je čuvar mreže Empolija maestralno intervenisao.

Kazna je usledila samo četiri minuta kasnije, nakon kornera sa leve strane, Ebuehi je bio najviši u skoku na petercu, ali je ruku na srce i golman Audero loše procenio let lopte i krenuo na nju, iako je bilo očigledno da će ostati "kratak".

Sampdorija je krenula u novu ofanzivu, a u 83. minutu se i Gabijadini našao u izglednoj poziciji, šutirao je u prvi ugao, a Vikario je upisao novu intervenciju.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, u 90. minutu Lamers je ušao u sredinu sa levog boka i gađao prvi ugao sa nekih 12 metara, ali je Vikario krajnjom mukom zakačio loptu, a potom se od stative odbila u korner.  

I onda je usledio taj haos. Vikario je ponovo odbranio i nastala je gužva u šesnaestercu, Đuričić je vratio loptu pred gol, a tada je u gužvi došlo do duela u kom je Gabijadini nehotice u padu zakačio loptu rukom. U nastavku akcije lopta je došla do Kolija koji je pogodio dalji ugao za ogromnu radost klupe i ekipe Dejana Stankovića.

Ali, VAR je signalizirao tu sumnjivu situaciju, usledio je prekid i petominutna rasprava, ali je glavni sudija na kraju procenio da je Gabijadini igrao rukom pre pasa za gol i da je pogodak neregularan. OVDE pogledajte kompletnu akciju, a u nastavku pogledajte Gabijadinijev pad, gde mu je ruka koju ne može da skloni, a niti gleda u pravcu lopte. 

Sampdorija do kraja nije uspela da dođe ni do boda, koji je po prikazanom zaslužila, te je ostala ispod crte sa samo devet bodova, dok je Empoli osvojio možda i ključne u potvrdi opstanka, jer je sada 12. sa 22 boda.

Sampdoriju i dalje čeka paklen posao u borbi za opstanak, ali ako bude koristila šanse koje je večeras propuštala, ima čemu da se nada...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke