Oglasila se Sudijska organizacija Engleske nakon sramote - Liverpul oštećen!

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.09.2023.
21:34
Izvor: Sportske.net

Priznali grešku.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Sudijska organizacija Engleske (PGMOL) oglasila se saopštenjem nakon današnje utakmice između Totenhema i Liverpula.

Mnogo šta je bilo sporno na duelu koji je pripao Totenhemu autogolom Žoela Matipa u šestom minutu nadoknade meča, ali ponajviše je sporan poništen pogodak Luisa Dijaza iz prvog poluvremena.

Iz svakog ugla kamere bilo je očigledno da Dijaz nije u ofsajdu, ali VAR arbitri se nisu ni potrudili da izvuku popularne linije i analiziraju situaciju koja je Liverpulu u tom momentu trebalo da donese prednost i to sa igračem manje.

Očekivala se reakcija krovne sudijske organizacije i stigla je nekih sat vremena po završetku utakmice.

"PGMOL ocenjuje značajnu ljudsku grešku koja se dogodila tokom prvog poluvremena utakmice Totenhema i Liverpula. Gol Luisa Dijaza je poništen zbog ofsajda od strane arbitara na terenu. Bilo je jasno i očigledno da je u pitanju greška i da je to moralo da rezultira da gol bude dodeljen VAR intervencijom, ali VAR je propustio da reaguje. PGMOL će preduzeti čitavu analizu i sve okolnosti koje su dovele do greške. Momentalno ćemo kontaktirati Liverpul kako bismo priznali grešku", stoji u saopštenju.

Samo, ovakva saopštenja ni u jednom šampionatu nemaju poentu jer ne mogu da isprave nepravdu koja se dogodila niti će vratiti bodove koje bi, u ovom slučaju, Liverpul potencijalno osvojio.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke