Oglasio se i Čelsi - Pokrenut postupak protiv Enca

Autor: Mladen Heleta
sreda 17.07.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Argentinac izazvao veliki rasistički skandal.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Fudbalski klub Čelsi pokrenuo je disciplinski postupak protiv svog veznog fudbalera Enca Fernandeza zbog učešća u snimku sa igračima Argentine na kome pevaju uvredljivu pesmu o francuskim fudbalerima afričkog porekla.

Sam Fernandez je uputio izvinjenje, a Čelsi navodi da je diskriminatorno ponašanje "potpuno neprihvatljivo".

"Ponosni smo što smo raznolik, inkluzivan klub u kojem se ljudi iz svih kultura, zajednica i identiteta osećaju dobrodošli. Cenimo javno izvinjenje našeg igrača i iskoristićemo ovo kao priliku za edukaciju", naveo je klub iz Londona. 

Fernandez je na svom Instagramu uputio izvinjenje, navodeći da ga je povukla "euforija tokom proslave pobede u Kopa Amerika".

"Taj video, taj trenutak, te reči, ne odražavaju moja uverenja ili moj karakter. Zaista mi je žao", kazao je argentinsi fudbaler.

FIFA je takođe potvrdila da istražuje incident nastao nakon finala Kopa Amerike u nedelju, nakon što je Fudbalski savez Francuske uložio žalbu zbog "rasističkih i diskriminatornih poruka".

Od ponedeljka uveče društvenim mrežama kruži video na kojem pojedini argentinski igrači, među kojima je i vezista Enco Fernandez, pevaju pesmu koja sadrži rasističke tekstove usmerene na francuske fudbalere.

Snimak je nastao u autobusu argentinske ekipe nakon pobede protiv Kolumbije sa 1:0 u finalu Kopa Amerike, kada je Fernandez na Instagramu uživo prenosio atmosferu, ali je snimak prekinut kada je započelo skandiranje sporne pesme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke