Oglasio se i Gvardiola, evo šta misli o odlasku Aguera

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 31.03.2021.
16:40
Izvor: Sportske.net

Više ništa neće biti isto.

EPA-EFE/Carl Recine
EPA-EFE/Carl Recine

Povezane vesti

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola oglasio se danas prvi put u javnosti nakon što se pre dva dana pojavila informacija da će klub na leto napustiti argentinski napadač Serhio Kun Aguero.

Ikona novije istorije "građana" će po završetku sezone, kada mu bude istekao ugovor, napustiti klub posle ravno decenije u njemu.

Od toga je polovinu mandata proveo sa Gvardilom na klupi, što je Španca navelo da se biranim rečima ophodi prema ovom potezu istakavši da je Aguero najbolji napadač koji je ikada igrao na Etihadu.

"On je fantastična osoba, čovek pre svega i prilično sam siguran da će ukoliko zadrži postojeće razmišljanje moći da igra još pet godina", rekao je Gvardiola u intervjuu za Skaj sport.

Uprkos blistavoj karijeri na Etihadu sve je ukazivalo na ovaj scenario budući da su povrede bivšeg napadača madridskog Atletika bivale sve učestalije ove godine.

"Nažalost, već godinu dana je van terena. Ljudi neće verovatni da nas nedostaje jer beležimo dobre rezultate, ali zaista nam fali", rekao je Gvardiola.

Dodao je da će mu nedostajati Aguerov kvalitet i osećaj za gol, što retko ko može da nadomesti. 

"Kada je ljut ili razočaran, kao da svu energiju usmeri na noge i u tim trenucima je sposoban da uništi jednog, dva ili tri protivnika i rutinski postigne gol", rekao je Gvardiola.

Naglasio je da je Siti na potpuno drugačijem nivou nego što je to bio slučaj na leto 2011. godine kada je stigao Aguero, te da će mu zbog toga navijači biti večito zahvalni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke