Oglasio se i Infantino, FIFA najavljuje posledice!

Autor: Stefan Matić
utorak 20.04.2021.
11:58
Izvor: Sportske.net

Sukob dva fronta se nastavlja.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

Videli smo kako se Čeferin poneo prema najavama i proglašenju učesnika nove Evropske Superlige. 

Prvi čovek evropske kuće fudbala je brže bolje krenuo u "osvetu", najavljena su isključenja 3 od 4 kluba koji učestvuju u polufinalnim okršajima Lige šampiona. Sa druge strane spekuliše se i o suspenziji fudbalera koji igraju za 12 osnivačkih klubova ESL što bi samo po sebi dovelo naredni EURO pod velikim znakom pitanja. 

Danas se oglasio i Đani Infantino, prvi čovek FIFA organizacije je pružio podršku Čeferinu. 

"U FIFA kući, mi se snažno suprotstavljamo kreaciji Super Lige koje je ustvari zatvorena prodavnice, koja predstavlja otuđenje od trenutnih institucija, liga, asocijacija, od UEFA i FIFA. Mnogo toga će odbaciti za možda kratkotrajnu finansijsku dobit. Ljudi moraju dobro razmisliti. Moraju da razmisle o učinjenom i pretpostaviti odgovornost. Ako neki odaberu da odu svojim pute, onda će morati da žive sa posledicama svog izbora. Oni su odgovorni za taj izbor. Ne možete bi napola unutra a napola napolje", izjavio je Infantino. 

Videćemo dalje poteze institucija, ovo deluje kao upozorenje da će timovi koji nastave sa ESL morati da odbace domaće šampionate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
saka7903
Tuesday, 20.04.2021
13:30

Da se ne lažemo,boli vas druga stvar,to je stvar zbog koje ćete ostati bez sponzora i novca,super liga sigurno ne,velika podrška za Klubove osnivače SUPER LIGE