Presedan Kumana na konferenciji, oglasio se i Martinez

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 22.09.2021.
13:45
Izvor: Sportske.net

Trenutno odbacuje bilo kakvu priču.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez glavni je kandidat za klupu Barselone, ali je poznati stručnjak prilično uzdržan kada govori o potencijalno najvećem angažmanu u karijeri.

Martinez je prvi pik predsednika Barselone Đoana Laporte, ali je već pola decenije van klupskog fudbala i ne želi da se osvrće na to dok se završi F4 Lige nacija sa "Crvenim đavolima".

"Naravno da će biti glasina u fudbalu, to je normalna stvar. Kada izgubiš tri utakmice, prirodno zvuči da si na putu da izgubiš i posao. Kada stvari idu dobro, mnogi takođe govore i pišu. Ja apsolutno nemam da kažem ništa o ovome u ovom trenutku", rekao je Martinez za "Jurosport".

Prema informacijama iz Belgije, fudbalski savez ove zemlje računa na Martineza i na Svetskom prvenstvu naredne godine, što znači da bi u slučaju dolaska u Barselonu "sedeo na dve stolice".

Barselona u četvrtak uveče gostuje u Kadizu, a do reprezentativne pauze očekuju je i dueli protiv Levantea, Benfike i madridskog Atletika, što su mečevi u kojima će se rešavati sudbina Ronalda Kumana.

Adut u eventualnom dolasku Martineza u Barselonu mogao bi da bude nekadašnji fudbaler ovog kluba Tjeri Anri, koji je trenutno pomoćnik Špancu na klupi reprezentacije Belgije.

Dok se vodi velika polemika po pitanju Kumanovog naslednika, Holanđanin je odlučio da načini presedan na konferenciji za novinare pred gostovanje Kadizu, tako što nije dozvolio novinarima da postavljaju pitanja, već je pročitao saopštenje, o kojem je prethodno obavestio igrače.

"Klub je u trenutku restruktuiranja. Za to je potrebno vreme. Mladi igrači mogu postati zvezde za nekoliko godina, kao što su to bili Ćavi i Inijesta. Potrebno je strpljenje. U Ligi šampiona su moguća čuda", kazao je on.

Apelovao je na podršku svih, pa i štampe za koju je rekao da je dobro upoznata da ovo nije prvi put da se klub nalazi u teškoj situaciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke