Oglasio se Ten Hag, ovo se čekalo na "Old Trafordu"

Autor: Aleksandar Golubović
petak 01.04.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net

Trener Ajaksa poslao poruku.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Trener Ajaksa Erik ten Hag izjavio je danas da ne isključuje mogućnost prelaska u Mančester Junajted, ali i da je trenutno fokusiran na Ajaks i predstojeću utakmicu protiv Ajndhovena. 

"Trenutno sam fokusiran na Ajaks, ali u fudbalu se nikad ne zna. Ne želim ništa da isključujem. Trenutno sam zaposlen u Ajaksu. Ostalo je još do kraja sezone i za to mi je potrebna sva moja energija. Sve ostalo bi me ometalo u radu", rekao je Ten Hag za nemački Sport 1, prenose britanski mediji. 

Ten Hag i Mančester su održali zvanične pregovore, koji su opisani kao "vrlo pozitivni", nakon čega je klub nastavio da nezvanično sakuplja informacije o Ten Hagu, uključujući i moguću kompenzaciju ako Ten Hag odabere da predje na Old Traford. 

"Mančester Junajted je sjajan klub sa sjajnim fanovima, ali mogu samo da se ponavljam - potpuno sam fokusiran na Ajaks. Već planiramo narednu sezonu", rekao je Ten Hag. 

Ten Hag dodaje da je pregovaranje sa predstavnicima različitih klubova normalno, kao i da se nada da će ljudi u Ajaksu razumeti ako se odluči za sledeći korak. Iz Mančestera insistiraju da još uvek nije doneta zvanična odluka, kao da i da Ten Hag nije jedini kandidat za poziciju trenera. 

Trener Paris Sen Žermena Maurisio Poketino, trener reprezentacije Španije Luis Enrike i trener Sevilje Hulen Lopetegi su takodje kandidati. Iz Paris Sen Žermena kažu da ne žele da prekinu saradnju sa Poketinom, dok će Enrike voditi špansku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Kataru. Lopetegi je izjavio da i sledeće sezone ostaje u Sevilji.

"Tu sam gde želim da budem. Da li ću sledeće sezone biti na klupi Sevilje? Ne sumnjam u to", rekao je Lopetegi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke