Olakšanje za Klopa pred derbi, napadač ponovo u stroju

Autor: Aleksandar Golubović
petak 02.04.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net

Nemac zakopčan za Hendersona i Van Dajka.

EPA-EFE/Szilard Koszticsak
EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Fudbaler Liverpula Roberto Firmino vratiće se u tim aktuelnog engleskog šampiona za derbi protiv Arsenala predstojećeg vikenda, potvrdio je menadžer "crvenih" Jirgen Klop.

Brazilski napadač je propustio skoro ceo martu u najjačem engleskom šampionatu zbog povrede kolena, ali se oporavio tokom reprezentativne pauze i konkurisaće za sastav protiv "tobdžija" u subotu uveče u Londonu.

Za razliku od potvrdnog odgovora za Firmina, Klop je ostao vezanih ruku po pitanju procene povratka na teren kapitena Džordana Hendersona i štopera Virdžila Van Dajka.

"Ne želim da unapred oduzimam igrače iz sastava Engleske i Holandije za Evropsko prvenstvo. Ako budu spremni, igraće. Nije na meni da donosim ove odluke", jasan je bio Klop na konferenciji za novinare pred put u London.

Klop je pred odlučujuća dva meseca u sezoni rekao da Liverpul više nema bodova za bacanje te da više nema oklevanja.

Engleske novinare je zanimao i Klopov komentar na račun ponašanja Kurtisa Džonsa posle pirove pobede protiv Hrvatske nakon koje je mlada reprezentacije Engleske eliminisana sa Evropskog prvenstva.

"Razgovarao sam sa njim. Niko ne želi da vidi onakve scene na terenu, ali to samo potvrđuje koliko im znači taj turnir. Kurtis je verovatno bio najbolji igrač na terenu, ali u tom trenutku se nije ponašao kako treba i toga je svestan", zaključio je Klop.

Duel Arsenala i Liverpula igra se u subotu od 21 sat na "Emirejtsu", a Klopov tim ga dočekuje sa četiri boda više od domaćina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke