Old Firm za fudbalske gurmane - Šest golova, dva penala i slađi bod za "Policajce"!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 07.04.2024.
15:01
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč na Ajbroksu!

EPA-EFE/Javier Lizon
EPA-EFE/Javier Lizon

Povezane vesti


Fudbaleri Rendžersa remizirali su na domaćem terenu sa ekipom Seltika rezultatom 3:3 u okviru 32. kola škotske Premijer lige.

Nema čega nismo videli u današnjem Old Firmu, pretpostavljamo da je nedostajao jedino još crveni karton, a slađi bod je na kraju ipak pripao domaćinu bez obzira što nije slavio.

"Zeleni" su na najbolji mogući način otvorili meč na Ajbroksu pošto je već u prvom minutu usledio hladan tuš za domaće navijače.

Veliku grešku Tavernijea iskloristio je uporni Daizen Maeda kako bi na prilično neobičan način savladao Batlenda i doveo Seltik u vođstvo.

Sredinom prvog dela igre, uzvratio je Rendžers pokušajem Goldsona čiji je udarac završio preko gola, da bi na drugoj strani pokušaj Maede uspeo da ukroti Batlend.

Sudija Biton je konsultovao VAR pre nego što je dosudio penal za goste, a siguran sa bele tačke u 34. minutu bio je Met O'Rajli koji je udvostručio prednost Rendžersovog mrskog rivala.

Drugo poluvreme počelo je terenskom inicijativom Rendžersa zahvaljujući kojoj je domaćin i stigao da smanji prednost.

Biton je u 55. minutu dosudio penal za ekipu Filipa Klemana, a veliku grešku iz prvog poluvremena golom je ispravio Džejms Tavernije.

Samo dva minuta kasnije, Rendžers je postigao još jedan gol, ali je on bio poništen zbog ofsajda u kojem se našao Desers.

Nije to obeshrabrilo "policajce" koji su nastavili sa opasnim napadima, a takav pristup im se i isplatio u 86. minutu kada je posle odbitka sa desetak metara Abdalah Sima u potpunosti vratio svoj tim u igru.

Radost domaćina trajala je manje od dva minuta jer je toliko bilo dovoljno Adamu Idi da u svom debitantskom Old Firmu spretno postigne pogodak i donese novu prednost Seltiku.

Tu uzbuđenjima nije bilo kraja, pošto je rezervista Rabi Matondo u trećem minutu nadoknade vremena sjajno gađao suprotan ugao golmana domaćina i iskosa s leve strane zatresao mrežu.

Slađi bod danas je sasvim sigurno pripao Rendžersu koji se nalazi na drugoj poziciji Premijer lige sa 74 boda, jednim manjem od Seltika koji ima i utakmicu više.

Šampionska trka u Škotskoj je daleko od gotove...

Rangers 2 - (3) Celtic - Adam Idah 87’
byu/Mobsteroids insoccer
Posts from the soccer
community on Reddit

Rangers 0 - (1) Celtic - Daizen Maeda 1’
byu/Mobsteroids insoccer
Rangers (1) - 2 Celtic - James Tavernier (Penalty) 55’
byu/Mobsteroids insoccer
Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke