"Old Traford" od 100.000 mesta?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.03.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Ser Džim Retklif ima velike planove kako da napravi profit.

Povezane vesti

Profit je nešto čemu se najviše teži u današnjem fudbalu, ide nekad i pre rezultata, a ser Džim Retklif nije kupio Mančester junajted samo zbog činjenice da gaji emocije prema klubu. 

Jasno je da se radi o možda i najpopularnijem klubu na svetu, sa enormnim marketinškim potencijalom, a jedan od prvih planova pomenutog suvlasnika Mančester junajteda jeste i gradnja novog stadiona koji će imati 15.000-25.000 više sedećih mesta od sadašnjeg. U ovo trenutku na Old traford može da sedne 74.310 ljudi. 

Nedavno je u jednom podkastu Retklif istakao da želi prvoklasni svetski stadion i da postoji ozbiljan prostor za to.

Old Traford je poslednji put doživeo "apdejt" 2006. godine i to je jedan od razloga zašto je Retklif već sada pokrenuo priču oko izgradnje novog stadiona. 

Sa još više novca u kasi od prodaje karata, Mančester junajted ne bi morao previše da se pazi Finansijskog fer-pleja jer mu zaista prete kazne zbog neverovatnih kupovina u proteklim godinama.

Naravno, sve je još uvek u zamislima Džima Retklifa, a u narednim mesecima bismo mogli da dobijemo i prve konkretne planove vezane za jedan od najvećih stadiona u Evropi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke