Ole da zahvali Pepu što je dobio samo dva, Siti u drugoj brzini razbio Junajted!

Autor: Milovan Longinov
subota 06.11.2021.
15:25
Izvor: Sportske.net

Ubedljivi Siti, negledljivi Junajted

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su na "Old Trafordu" ekipu Mančester Junajteda rezultatom 2:0 (2:0) u velikom derbiju 11. kola Premijer lige.

Siti je poveo autogolom Erika Baija u sedmom minutu, da bi Bernardo Silva u 45. dotukao ponovo očajni Junajted. 

Siti je ovim trijumfom privremeno preskočio Liverpul na drugoj poziciji i ima dva boda manje od lidera Čelsija, dok je Junajted ostao na petoj poziciji sa 17 bodova.

Utakmica nije mogla da počne gore po Junajted, jer je Erik Baji već u sedmom minutu nespretnom intervencijom, nakon Kanselovog centaršuta, matirao De Heu.

Golman Junajteda David De Hea je potom stupio na scenu do samog finiša prvog poluvremena. Nestvarnu intervenciju zabeležio je u 29. minutu kada je zaustavio udarac Žezusa iz neposredne blizine. Odmah potom napravio je paradu i zaustavio Kansela, a morao je da se brani opet i od svojih pošto je nogama sačuvao gol kada je umalo svoju mrežu pogodio i Megvajer.

Tu nije bio kraj De Heinim bravurama, u 35. minutu De Brujne je sjajno gađao dalji ugao, usledila je peta fantastična intervencija.

Španac je pokvario utisak u finišu prvog poluvremena, ali taj drugi gol Sitija ide više na dušu Luka Šoa. Kanselo je opet centrirao, Šo je propustio Bernarda Silvu, nije ga ni pogledao, a Portugalac vešto matirao De Heu za 0:2

Iz prvog poluvremena može se samo izdvojiti sjajan volej udarac Ronalda, koji je odlično zaustavio Ederson i to je bilo sve od domaće ekipe.

U drugom poluvremenu gledali smo uspavanku, iako je Ole Gunar Solskjer odmah na pauzi uveo Sanča umesto Baija. Ipak, Sančo je bio neprimetan kao i većina njegovih saigrača. Solskjer je potom uveo i Rašforda umesto Grinvuda, da bi u 73. minutu morao da izvede Šoa zbog udarca u glavu, zamenio ga je Teljes.

Ali, Junajted nije mogao da dođe ni do šesnaesterca, a kamoli da ozbiljnije ugrozi Edersona. Ole je 10 minuta pre kraja uveo i Van de Beka umesto Freda na oduševljenje domaćih navijača, ali Holanđanin nije mogao da preokrene igru svoje ekipe.

Siti je dominirao, a najbliži trećem golu bio je Foden koji je pogodio spoljni deo stative u 81. minutu. 

U 88. minutu videli smo sumnjivu situaciju u kojoj je Junajted imao sreće pošto je VAR procenio da Teljes nije napravio penal, iako je zakačio Gabrijela Žezusa po nozi. 

Siti je rutinski sačuvao prednost do kraja meča i više nego zasluženo upisao važnu pobedu, dok u Junajtedu dobro treba da razmisle da li Ole treba da ostane na klupi i posle reprezentativne pauze.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke