Olimpija osula paljbu po Robiju: "Pio, pušio i kartao se do četiri ujutru tokom priprema"

Autor: Nemanja Janošev
subota 02.07.2022.
19:16
Izvor: Sportske.net

Nije im se dopalo njegovo ophođenje prema klubu.

 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbalski klub Olimpija iz Ljubljane oglasila se saopštenjem u kojem navode da se dojučerašnji trener ovog tima Robert Prosinečki neprimereno ponašao vodeći tim.

Velika bura podigla se povodom odlaska Roberta Prosinečkog iz Olimpije, samo tri meseca pošto je postavljen na mesto trenera ovog kluba. Svako ima svoju stranu priče, a nakon što smo čuli Robijevu, vreme je za Olimpijinu.

"Robert Prosinečki je za danas u 13 sati najavio press konferenciju na kojoj će progovoriti o događanjima posljednjih dana i nedelja. No, NK Olimpija Ljubljana pre toga želi ispričati svoju stranu priče. Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski nogometaš, a danas živi kako je navikao!

Ne želi biti primer igračima i slediti klupsku filozofiju i vrednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula. Ali niko ne zna da je tokom priprema stručni štab nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do 4 ujutro uz alkohol i cigarete.

Osim toga, kao trener je neodgovorno odlagao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposletku, otkazao je trening bez konsultacija s predsednikom ili direktorom kluba dva dana pre završetka priprema.

Iz naše perspektive, sve ove činjenice same po sebi bile bi dovoljan razlog za razlaz s trenerom koji ovako radi u prvoligaškom društvu. Ali želimo ostaviti prošlost iza sebe i pozitivno gledati u budućnost!

Danas, u subotu 2. jula 2022. predsjednik Adam Delius složio se s novim trenerom koji ima dovoljno iskustva u Europi i orijentisan je na vrednosti. Klub će trenera i njegove pomoćnike javnosti predstaviti u ponedeljak ujutro. Od sada će sve poslovne odnose u klubu  nadzirati predsednik kluba Adam Delius i podpredsednik dr. Kristijan Dolinger", stoji u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke