Opet dvostruki sudijski aršini na Barsinu štetu, ali Flik preuzima odgovornost!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 29.09.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Prvi poraz Barselone.

EPA-EFE/Villar Lopez
EPA-EFE/Villar Lopez

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone upisali su prvi poraz ove sezone, pošto su u subotu izgubili u Pamploni od Osasune rezultatom 4:2.

Hansi Flik je objektivno preterao sa rotiranje, imao je previše poverenja u ogroman broj igrača iz Barselone Atletik i to mu se obilo o glavu. Starteri su bili - Injaki Penja, Serhi Domingez, Đerar Martin, na klupi su ostali i Rafinja i Lamin Jamal i Injigo Martinez, nosioci dosadašnjeg dela sezone i to je došlo na naplatu.

Hansi Flik je priznao da nije imao mnogo rešenja i da je morao neke igrače da sačuva od preopterećnosti i potencijalnih povreda.

"Moramo da prihvatimo poraz, jer nismo igrali dobro. Ako morate nekog da okrivite, okrivite mene. Ja sam napravio greške i u potpunosti je moja odgovornost. Morao sam da zaštitim igrače, jer neki su odigrali previše mečeva. Preforsirao sam neke igrače, njima je bio neophodan odmor. Ali nisam očekivao da odigramo ovako. Rekao sam ekipi da moramo da nastavimo, imamo utakmicu na svaka tri dana i na pravom smo putu", rekao je Nemac.

On je najavio bolje dane posle oktobarske pauze, kada se vraćaju Dani Olmo, Fermin Lopez, ali konačno i Frenki de Jong i Gavi.

"Ako pogledate naš tim u ovom trenutku, imamo trojicu veznih fudbalera i jednog defanzivca Erika Garsiju koji se prilagodio na toj poziciji. Moramo to da prihvatimo, nema izgovora. Posle oktobarske pauze ćemo imati više opcija, sada smo morali da rotiramo, iako je bilo previšem rešenja nije bilo. Mnogo smo grešili, Osasuna je to kaznila. Mislim da smo i u ovom sastavu morali da odigramo bolje", rekao je Flik.

Sporna je bila situacija i kod drugog gola Osasune, kada je Pau Viktor fauliran, ali VAR nije reagovao. Iako Flik nije želeo da komentariše suđenje, društvene mreže su se usijale.

"Mislim da je bio faul za nas kod njihovog drugog gola, nisam potpuno siguran jer nisam pogledao situaciju, ali tako sam čuo. Nije moj posao da komentarišem sudije", rekao je Flik.

Vi pogledajte tu situaciju pa procenite sami, a podsetnik da je Barsi protiv Rajo Valjekana poništen pogodak upravo zbog ovakvog starta Žila Kundea koji je prethodio...

Osim toga, kapiten Pedri je posle ovog meča takođe javno poručio da sudija nije svirao čist penal zbog povlačenja Lamina Jamala, na sličan način na koji je Real Madridu nedavno dosuđen penal i to za povlačenje van šesnaesterca...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke