Opet taj Kol Palmer - Čelsi opet slavi Engleza, Petrović će pamtiti Marfijevu bombu!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 11.03.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Sjajni Kol Palmer.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom "Stamford Bridžu" ekipu Njukasla rezultatom 3:2 u poslednjem meču 28. kola Premijer lige. 

Heroj Čelsija po ko zna koji put ove sezone bio je Kol Palmer koji je postigao gol i asistirao Nikolasu Džeksonu, ali istakao se i Mihajlo Mudrik, sjajnim solo prodorom za 3:1. 

Tek što je počeo meč, Čelsi je poveo, Palmer je šutirao sa dvadesetak metara, Džekson je samo postavio nogu i malo joj promenio smer čisto da se upiše u strelce. 

Ali, od tog trenutka Njukasl je zaigrao bolje i preuzeo je inicijativu i zasluženo došao do izjednačenja. U 43. minutu Bruno Gimaraeš je lepo asistirao Isaku, koji je savladao Đorđa Petrovića za 1:1.

Čelsi je u nastavku opet zaigrao bolje, a na scenu je opet stupio Kol Palmer. Englez je prihvatio loptu od Enca Fernandeza, namestio se i sa nekih 22 metra pogodio prvi ugao za 2:1.

U 71. minutu u igru je ušao Mihajlo Mudrik, koji je posle samo pet minuta nanizao nekoliko odbrambenih igrača Njukasla, obišao Dubravku i povisio na 3:1.

Kada je delovalo da je sve gotovo, rezervista Njukasla Džejkob Marfi je primio loptu iskosa na desnoj strani i potom raspalio u prvi ugao pod prečku nemoćnog Petrovića za 3:2

Ipak, do kraja Njukasl nije uspeo da dođe makar do boda, pa se tako oprostio od plasmana u Evropu. Čelsi i Njukasl sada su na sredini tabele, daleko od bilo kakve šanse da se domognu Lige šampiona...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke