Opet taj Sasuolo! Možda će ispasti iz lige, ali su i drugi put savladali šampionski Inter!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.05.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Dve utakmice, dve pobede Sasuola nad šampionom ove sezone!

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Posle 28 utakmica bez poraza u italijanskoj Seriji A ove sezone, šampionski tim Intera je večeras poklekao na ''Mapei stadionu'', gde je poražen od domaćeg Sasuola sa 1:0.

Još zanimljiviji podatak je da je upravo Sasuolo bio taj koji je Interu naneo i prvi poraz, još krajem septembra prošle godine, pa je odnos u međusobnim duelima ove sezone 2:0 u pobedama u korist Sasuola!

Iznenađenje je još veće ako se ima u vodu da je Inter ubedljivo prvi, a da se Sasuolo bori za ''goli život'' u Seriji A.

Večerašnja pobeda će Sasuolu mnogo značiti u borbi za opstanak, ali ga još uvek neće izvući iz zone ispadanja. Sada tim sa ''Mapeija'' ima 29 bodova na pretposlednjem mestu, koliko i Udineze koji ima meč manje.

Sasuolo je poveo u 20. minutu meča, kada je Doig probio po levoj strani, a onda prosledio loptu do Lorijentea koji sa oko 12-13 metara iskosa sa leve strane pogađa mrežu ''neroazura'' - 1:0.

Ispostavilo se da je taj gol bio i odlučujući u ovom meču. Inter je pred kraj prvog poluvremena bio blizu izjednačenja, ali je gol Lautara Martineza poništen zbog ofsajda.

U nastavku meča gosti su pojačali pritisak na polovini Sasuola, ali njihova inicijativa nije dala rezultat, pa je domaćin uspeo da zadrži minimalnu prednost.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke