Opšti metež u Francuskoj, niko ne zna šta će biti sa fudbalom!

Autor: Beta Beta
utorak 21.04.2020.
15:47
Izvor: Beta

Oprečni stavovi o aktuelnoj situaciji.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Francuskim fudbalom vlada konfuzija da li bi trebalo nastaviti takmičenje prekinuto zbog pandemije korona virusa.

Sindikat francuskih profesionalnih fudbalera smatra da ne treba nastaviti takmičenje, a treneri ekipa prve dve lige izrazili su različita mišljenja o tome da li treba odigrati preostalih 10 utakmica.

"Svi bismo trebali da postavimo sebi pitanje da li nastaviti prvenstvo. Ekonomska vanredna situacija ne bi trebalo da nadjača prioritet za očuvanje javnog zdravlja. Odrecimo se užurbanog i opasnog nastavka prvenstva", naveo je kopredsednik Sindikata Silvan Kastendoš u kolumni za Figaro.

Predsednik Udruženja francuskih trenera, bivši selektor Rejmon Domenek rekao je da "svi stavovi jedne ili druge strane u ovom trenutku ne vode nigde".

"U ovom trenutku niko ne zna kuda idemo i nema smisla zauzeti nepokolebljiv stav. Tek tako nastaviti takmičenje je jednostavno nemoguće, to je svima jasno. Ali, treba da uradimo sve što možemo kako bismo pokušali da nastavimo takmičenje. Možemo da postavimo pitanja kako možemo da nastavimo i pod kojim uslovima", rekao je Domenek za list Ekip.

Sindikat fudbalera naveo je da 75 odsto njegovih članova strahuje da bi mogli da se povrede ako se liga nastavi sa pretrpanim rasporedom, a tu je i zabrinutost zbog širenja korona virusa.

Sindikat je po pitanju povratka nešto oprezniji od Kastendoša.

"U ovom trenutku teško je predvideti kada se možemo vratiti takmičenjima. Medjutim, ako bi se u narednim danima otklonile sumnje kako bi se takmičenje nastavilo u najboljim uslovima, Sindikat se tome ne bi protivio", navodi se.

Francuska liga zadužena je za takmičenje u prvoj i drugoj ligi. Savet lige je 10. aprila jednoglasno odlučio da se razmotri mogućnost da se prvenstvo nastavi 17. juna, a da se završi 25. jula. Prema takvom scenariju, naredna sezona počela bi 22. avgusta.

Francusko stanovništvo će biti u karantinu do 11. maja, kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Francuska liga pitala je lekare i lekarsku komisiju Fudbalskog saveza o protokolima koji bi dopustili povratak treninzima, na način koje su prošle nedelje objavile lige u Nemačkoj, Italiji i Španiji.

Trener Liona Rudi Garsija je za nastavak takmičenja, a tome se protive treneri Bresta i Dižona.

Predsednik drugoligaša Klermona želi da se takmičenje završi.

"Bolje je nastaviti pred praznim tribinama nego uopšte ne nastaviti. Pekari su dužni da nastave posao 11. maja i rizikuju da se izlože virusu. Zašto se fudbal ne bi nastavio? I mi bismo trebali da se vratimo na posao... Ne razumem Francusku kada vidim šta se dešava u Nemačkoj, Italiji ili Austriji", rekao je predsednik Kleremona Ahmet Šefer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke