Osramoćeni Ćavi i Laporta ne znaju šta ih je snašlo, svlačionica Barse čeka odgovore!

Autor: Nemanja Janošev
petak 15.04.2022.
08:20
Izvor: Sportske.net

Kako veče za Ajntraht!

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta zajedno sa trenerom Ćavijem Ernandezom ne mogu da objasne veliki broj navijača Ajntrahta na "Nou kampu" prošle večeri.

Preko 30.000 duša doputovalo je u četvrtak popodne iz Frankfurta ne bi li bodrili svoj tim na stadionu "Nou kamp" u revanš utakmici četvrtfinala Lige Evrope. Bilo je teško zamisliti da će svako od njih pronaći ulaznicu za duel, ali većina jeste. Više od 25.000 navijača našlo je svoje mesto na najvećem evropskom stadionu. Jesu bili "raštrkani", ali dovoljno ujedinjeni i glasni da budu vetar u leđa igračima Ajntrahta, dok su pomalo iznenadili domaće fudbalere.

U nekim trenucima izgledalo je kao da Barselona uopšte ni ne igra domaću utakmicu, a podrška pristalica Ajntrahta bila je dovoljna da ovaj tim nadigra Ćavijeve Katalonce i zaustavi ih u četvrtfinalu.

"Atmosfera nije bila dobra. To nije izgovor, mi nismo bili dovoljno dobri u dvomeču, ali naša svlačionica očekuje odgovore. Očekivali smo 70, 80.000 naših navijača, ali nije izgledalo tako. Izgledalo je kao finale, sa izmešanom publikom i mnogo Nemaca. Nisam siguran, ali mislim da klub proverava kako se to dogodilo. Deluje kao da smo se preračunali", kazao je Ćavi Ernandez posle utakmice.

Prvi čovek Barselone Đoan Laporta rekao je da klub istražuje na koji način se dogodilo da više od 25.000 protivničkih navijača bude prisutno na "Nou kampu".

"Sramota je ono što smo iskusili večeras. To ne sme nikada da se ponovi. Imamo mnogo informacija o tome šta se dogodilo i potrebno nam je vreme da pređemo preko toga. Kao navijač Barselone osećam se posramljeno zbog onoga što smo videli", naveo je Laporta.

Barselona će brzo morati da se oporavi od razočaranja u Ligi Evrope. Sada sve snage usmeravaju kad domaćem prvenstvu gde u ponedeljak igraju protiv Kadiza, upravo na "Nou kampu". Navijači će morati da se pokažu u što većem broju kako bi iskazali vernost i pružili podršku koja je u četvrtak izostala i trebalo bi očekivati golove uz pobedu domaćina. Kvota na AdmiralBet na 1 i 3+ je 1.68.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke