Osvajač Lige Evrope prestao sa fudbalom pre tridesete - Razlog za nevericu!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.06.2022.
18:24
Izvor: Sportske.net

Nije mogao da izdrži pritisak.

Reddit
Reddit

Povezane vesti

Pre samo nešto više od mesec dana Martin Hintereger je slavio titulu Lige Evrope sa Ajntrahtom iz Frankfurta, a danas je 29-godišnjak objavio kraj karijere.

Iako je imao ugovor sa Ajntrahtom do leta 2024. godine, igrao odlično u dresu nemačkog bundesligaša i bio miljenik navijača Austrijanac je odlučio da zbog političkih pritisaka završi sa igranjem fudbala.

Hintereger je razmišljao o povlačenju još u toku sezone zbog niza kritika upućenih na njegov račun nakon što je organizovao fudbalski turnir u domovini zajedno sa političarem Hajnrihom Siklom. Sikl je "omražen" od strane austrijsjke vlade, koja ga smatra fašistom, rasistom i ekstremistom, pa je Hinteregorov odnos sa njim zasmetao mnogima u domovini.

„Proteklih nekoliko nedelja pojavio se niz problema oko mog ‘Hinti kupa’, koji sam vodio sa strašću i najboljim namerama, čije su mi posledice postale jasne tek u retrospektivi. Neke moje reči, emotivne i možda loše savetovane, iritirale su ljude i želeo bih da se izvinim zbog toga. Veoma se kajem zbog toga. Da još jednom bude jasno: najoštrije osuđujem desničarske, netolerantne i nehumane ideje. Oni koji me poznaju znaju to. Za sada, moram da se distanciram i da promenim svoj život. Zahvalan sam što mi je Ajntraht dao priliku da sada napravim ovaj korak“, rekao je Hintereger nakon odluke o povlačenju.

Defanzivac je u svojoj karijeri pored Ajntrahta nastupao i za Red Bul Salcburg, Borusiju Menhengladbah i Augzburg, a dres Austrije nosio je 67 puta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke