Otkada je fudbal postao ovako blag? A da... Čelsiju "ukradena" pobeda, Vila sve "prokockala"

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.04.2024.
23:10
Izvor: Sportske.net

Poslednjih godina gledamo fudbal sa sve manje čvrstih kontakata.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile i Čelsija remizirali su rezultatom 2:2 (2:0) na "Vila parku" u utakmici 35. kola Premijer lige.

Pravi derbi za ovo subotnje veče, prepuno golova, što je nešto što se i očekivalo imajući u vidu poroznosti odbrane, pre svega Čelsija.

Usput, Aston Vila takođe razmišlja o Ligi konferencija gde nastupaju u četvrtak protiv Olimpijakosa. No, nije izgledalo kao da ih je to sputalo ove večeri na "Vila parku" jer su igrali maestralno protiv Čelsija u prvom poluvremenu i preko autogola Marka Kukurelje u 4. minutu, a kasnije i Morgana Rodžersa koji je iskopirao proslavu Kola Palmera, ima 2:0. U toj situaciji je odbrana Čelsija bila slaba, Rodžers je pogodio bliži ugao gola Đorđa Petrovića koji se oslonio na blok Čalobe, ali to je bila loša odluka.

Sve je izgledalo savršeno za tim Unaja Emerija, ali kao da smo videli neke druge ekipe s početkom nastavka. Čelsi je igrao sa mnogo više energije, Vila im je prepustila posed što neretko rade, ali dosta prostora i problema na desnoj strani pravio je Noni Madueke. 

Konstantno je pravio razliku i bio čovek koji je proizveo povratak. Igrao se 62. minut kada je karakteristično sebi ušao sa krila i pogodio za 2:1, a onda je veče ulepšao i Konor  Galager predivnim golom u 81. minutu.

Sve je moglo da propadne za Aston Vilu u četvrtom minutu nadoknade kada je katastrofalno reagovao Dijego Karlos, a Palmer promešao odbranu rivala, međutim Robin Olsen je sprečio majstoriju Engleza. Iz toga je proizašao korner, gužva u kaznenom prostoru, duel Badijašila i Dijega Karlosa i gol Aleksa Disasija za 2:3! Tu nije bio kraj jer je pogodak poništen zbog prekršaja Badijašila nad Karlosom. Bilo je to nešto jače remplovanje, Badijašil nije upotrebio ruke već je prosto bio jači u duelu i izborio se za poziciju da vrati loptu pred peterac. Pitanje je da li bi ovo neki drugi arbitar sudio.


Ostalo je 2:2, bod s kojim je Aston Vila generalno u redu, dok je Čelsi propustio priliku da se poslednji put uključi u trku za Evropu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke