Otkrio - Poceko doživeo "nečuvenu patnju" u Asvelu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.02.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Đanmarko Poceko nije krio šta mu se dešavalo u Asvelu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Jasno se moglo videti na licu Đanmarka Poceka da ništa nije štimalo u Asvelu.

Italijanski stručnjak koji je nasledio Parkera na klupi bio je prilično uznemiren, a već nakon mesec dana neretko smo ga viđali i kako samo sedi na klupi i prepušta sve slučaju. 

Recimo, utakmica u Beogradu protiv Partizana dosta govori o njegovom boravku u Vilerbanu, Poceko je bio sve, samo ne u svom fazonu. 

"Iskustvo koje sam imao u Vilerbanu me je dosta promenilo. Postao sam još ubeđeniji u nekoliko jasnih ideja koje imam o košarci, svesniji sam pravca u kojem želim da idem kao trener. Ako želim da vodim tim mislim da je ključno da igrači koje imam imaju određene karakteristike, da poseduju sportsku radnu etiku. Ja sam taj koji bira put i ključno je kako želim da ćivim košarku znajući da sam stvari radio na pravi način. Oko nekih stvari ne želim da pravim kompromise", rekao je Poceko. 

Poceku ostaje posao sa nacionalnim timom Italije.

"U Pesaru sam igračima prišao apsolutno pod utiskom onoga što mi se desilo u Francuskoj. Nema potrebe da to krijem, patnja je bila velika, ako ne i nečuvena. Imam objektivne odgovornosti, naravno. Ipak, uvek sam se ponašao na isti način, nisam dozvolio da me neko kontroliše. Rođen sam na košarkaškom terenu, igrao sam sa svakakvim igračima i nikada mi nije palo na pamet da okrivim bilo koga ako situacija nije onakva kakvoj sam se nadao. U svakom slučaju, iskustva, bila pozitivna bilo negativna, vam pomažu da rastete", rekao je Poceko. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke