Otkriven i glavni razlog zbog kog Kuman i dalje opstaje

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 27.09.2021.
09:42
Izvor: Sportske.net

Naravno, u pitanju su opet finansije.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Pobeda nad Levanteom privremeno je stišala strasti u Kataloniji, ali malo ko veruje da će Ronald Kuman "preživeti" predstojeću reprezentativnu pauzu.

Čak i njegov najveći "branilac" u javnosti, novinar Luis Kanut priznao da ne veruje da će Kuman ostati na klupi osim ukoliko ne napravi neke senzacionalne rezultate protiv Benfike i Atletiko Madrida ove nedelje.

Ipak, Kumana štiti još jedna vrlo važna stvar, a to je - Barsina kasa. Pouzdani izvori otkrivaju da je Barselona uprkos značajnom smanjenju platnog budžeta i dalje na 25% preko dozvoljenog limita koji odlazi na primanja zaposlenih u klubu.

Đoan Laporta je baš zbog toga masovno i smanjio plate igračima, ali će u narednim nedeljama morati isto da učini sa Kutinjom, Umtitijem, Robertom i Dembeleom, kako bi klub prodisao.

To je još jedan bitan faktor zbog kog Kuman i dalje nije dobio otkaz, jer Barselona mora da mu isplati 14 miliona evra u slučaju jednostranog raskida saradnje. 

Uz to, potrebno je imati novca i za novog trenera i novi stručni štab, mada ukoliko to bude Ćavi, njemu su vrata Al Sada po ugovoru otvorena ako pozove Barselona. 

Pred Kumanom je ključna nedelja, iako mnogi veruju da je svakako bivši da uprava samo traži rešenje - najbolju opciju na klupi i finansijski najbezbolniju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke