Otkriven Murinjov ugovor, ali kakav će biti transfer budžet?

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.05.2021.
08:49
Izvor: Sportske.net

Portugalac tema dana na Apeninima...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Kako se i očekivalo Žoze Murinjo je smanjio apetite, ovo je posle Portoa najmanji ugovor u njegovoj karijeri. Portugalac će voditi Romu, biće plaćen oko sedam miliona evra neto, što je drugi najteži ugovor u Seriji A, iza Antonija Kontea.

Poreski zakoni u Italiji, odnosno olakšice su omogućili da bruto transfer bude oko desetak miliona, što Roma može da plati, a Murinjo se odrekao dela novca jer će mu Totenhem po dogovoru isplatiti još 9, umesto 16. Tako je ipak ponovo uzeo veliki novac, a jasno ima i bonuse uz osnovnu platu.

Murinja je inače dočekao zemljak Fonseka koji će posle dve godine napustiti Rim. Ostavlja mu verovatno kvalifikacije za LE, što neće mnogo zanimati "Vučicu", sve snage baciće na povratak u Ligu šampiona. 

Najveće pitanje navijača je šta sa prelaznim rokom?

Neće biti spektakularan to je sigurno.

Jer, Roma je izgubila ogroman novac u poslednje dve godine, ima dug od 318 miliona evra, u minusu je sa transferima oko 200 miliona, a familija Fridkin je upumpala više od 200 miliona u poslednje dve goine kako bi klub održala solventnim.

Sigurno je da će nekoliko igrača sa margina napustiti klub, Rimljani će probati da dovedu četiri ili pet pojačanja, još nema imena, tek na meti su slobodni igrači, pomoći će verovatno i njegov menadžer Mendeš koji je iskoordinisao celu priču.

Da nije uveren u pobeđivanje, Murinjo ne bi prihvatio, makar tako tvrde navijači Rome koji ovaj dolazak porede sa onim Kapela na početku veka, kada je "Vučica" osvojila treću i poslednju titulu prvaka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke