Otkriveni novi detalji ugovora - Mbape je najplaćeniji sportista u istoriji?!

Autor: Nemanja Veljković
nedelja 23.10.2022.
23:20
Izvor: Sportske.net

Da glava zaboli.

EPA
EPA

Povezane vesti

Kilijan Mbape je u maju odbio Real Madrid kako bi produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom, a sada je otkriven zapanjujući iznos koji je francuski šampion pristao da plati napadaču.

Sve je bilo spremno da kraljevski klub ozvaniči Mbapea kao svog novog ''Galaktikosa'', ali je u poslednjem trenutku došlo do preokreta i francuski fudbaler je potpisao novi trogodišnji ugovor sa ''Svecima''.

U čitavu priču uključio se čak i predsednik Francuske Emanuel Makron koji je nagovarao Mbapea da ostane u PSŽ-u, a navodno francuskom napadaču je samo za potpis isplaćeno 100 miliona evra, dok bi za tri godine zarađivao po 50 miliona evra.

Pet meseci kasnije, francuski list List Le Parizen, otkrio je nove detalje ovog ugovora.

Naime, kako bi ubedio Mbapea da produži ugovor PSŽ je svojoj zvezdi ponudio trogodišnji ugovor u ukupnom iznosu od 630 miliona evra. To je ujedno i najveći ugovor koji je ikada potpisao bilo koji sportista na svetu!

Dalje se navodi da je godišnja plata francuskog igrača 72 miliona evra, a ne 50 miliona kako se prvobitno govorilo, dok je bonus za potpisivanje ugovora iznosio 180 miliona, što je za oko 80 miliona više u odnosu na ono što su mediji u početku prenosili.

Tako je sada Lionel Mesi vlasnik drugog najbogatijeg sportskog ugovora u istoriji, pošto je 2017. godine sa Barselonom potpisao ugovor vredan 555 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke