Otkriveno, bonusi "kaputt", Kristijano dolaskom u Junajted izgubio pravo bogatstvo!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 27.03.2022.
09:33
Izvor: Sportske.net

Kada se sve sabere, izgubio veliki novac...

 PETER POWELL
PETER POWELL

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo već polako može da sabira račune od ove sezone. Priča se da će mu se novi trener, ako to bude Ten Hag zahvaliti, samo ne ide to lako, jer Portugalac ima ugovor na još jednu sezonu.

Ali, ova je razočaravajuća, Mančester Junajted će ostati bez trofeja, a Ronaldo i bez velikog novca.

On se odrekao plate od 31 milion evra u Juventusu prošlog leta, posle tri sezone je napustio Torino i ponovo obukao dres "Đavola" nakon 12 godina.

Ali, ne ide sve kako je planirao, čak ni deo toga, čini se da će Mančester Junajted teško do četvrtog mesta, trofeji su misaona imenica, a Kristijano će lošu sezonu osetiti i na osnovu bonusa.

Naime, njegov ugovor koji je manji nego u Italiji je bio napumpan bonusima, oko šest miliona evra koštaće ga izostanak trofeja, mada nije bilo realno očekivati da se dokopaju titule ili uđu i finale Lige šampiona. Što se kupova tiče, ni tu nisu bili blizu.

Jednu klauzulu će ipak aktivirati, ima bonus ako bude najbolji strelac u klubu i to je izvesno jer je do sada ove sezone postigao 18 golova u 33 meča, a prvi sledeći zemljak Bruno je dao upola manje.

Oba Portugalca sada mnogo više misle na utorak i finale baraža za odlazak u Katar protiv Severne Makedonije. Veliki su favoriti, a admiralbet.rs vam je, kao i obično pripremio odlične kvote, i na Ronalda kao strelca (nije dao gol u pobedi nad Turcima), ali i na Bruna koji ne igra ni blizu nivoa iz prošle sezone.

Vratimo se Ronaldovim mukama u Junajtedu, postoji i klauzula po kojoj se ugovori igračima umanjuju u slučaju da ne igraju Ligu šampiona, što će odneti još petinu ugovora, pa već sada možemo reći da će Portugalac zaraditi oko 15 miliona manje nego što bi dobio u Juventusu da je ostao do isteka ugovora narednog leta. 

Sa takmičarske strane doduše nije puno izgubio jer Juventusu takođe ne cvetaju ruže, mada mnogi smatraju da bi, da je Ronaldo ostao (nedostajao je u prvom delu sezone dok nije stigao Vlahović) bio prvak. No, to nikada nećemo znati. 

Ronaldo je u svojoj poslednjoj sezoni u crno-belom dresu dao 36 golova (29 u Seriji A) izvesno da ove godine u Junajtedu neće biti ni blizu, do sada je dao 12 golova u PL.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke