Otkriveno! Brendan Rodžers odbio najbogatiji klub na svetu! Razlog? Klupa iz snova za manje od dve godine!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 14.10.2021.
09:04
Izvor: Sportske.net

 EPA-EFE/Kirsty Wigglesworth
EPA-EFE/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Ono što je sigurno je da Brendon Rodžers neće trenirati Njukasl. I pored toga što je imao strašnu ponudu Irac je negativno odgovorio na inicijativu prebogatih saudijskih vlasnika. Posao je za mnoge izazov, ali nekadašnji menadžer Svonsija, Liverpula i Seltika ima sasvim druge ideje.

Njegova ambicija je veća. Sa Lesterom je osvojio kup, u dve sezone izgubio u finišu plasman u Ligu šampiona, ali i pored loših rezultata ove sezone neće odustati.

Naime, kako saznaju engleski mediji, Irac cilja premiju, on je prvi kandidat da u leto 2023. zameni Pepa Gvardiole. Ima neku vrstu obećanja da će stići na "Etihad" i ne želi da tu šansu kompromituje poslom u Njukaslu.

Naime, on je i pre osam godina bio kandidat da zameni Manćinija, ali je procenjeno da je Pelegrini mnogo iskusniji. 

Plan Mančester Sitija je pre neko ko poznaje dobro engleski fudbal i dokazan je u PL nego veliko ime sa kontinenta. Rodžers ispunjava sve uslove, Siti bi bio vrhunac karijere i prilika da osvoji titulu koja mu je izmakla sa Liverpulom. On je pokupio sve trofeje u Škotskoj, i kako rekosmo FA kup prošle godine sa Lesterom, ali jasno da ima veće ambicije. 

U Njukaslu su se okrenuli drugim trenerima, kao prvi kandidat izašao je Frank Lampard koji je sada u prednosti u odnosu na Lučijena Favra. Brus bi mogao da bude smenjen danas, a njegov pomoćnik Džons će voditi tim za vikend protiv Totenhema.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke