Otkriveno? Evo koga će Ten Hag ostaviti u Junajtedu, odlaze i najbolji i najskuplji?

Autor: Boris Jovanović
petak 22.04.2022.
09:49
Izvor: Sportske.net

Izvesno je, velika pomeranja...

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Erik Ten Hag je novi menadžer Junajteda, manje više sve je poznato, zaradiće oko 35 miliona evra za četiri godine, plata će mu biti duplo veća nego u Ajaksu. Ugovor je do 2025. sve one priče su dobile potvrdu, pa se sada čeka "narandžasta" revolucija u Mančester Junajtedu.

Naravno, mediji se utrkuju u informacijama kakav bi tim mogao da bude, pričalo se o sumi od oko 250 miliona, budžetu za prelazni rok, četiri ili pet igrača koje bi klub mogao da kupi tokom leta.

Ali, zanimljivo je ko i ostaje, pošto je navodno Ten Hag rekao da ima vrednih igrača, da je klub igrao mnogo lošije od kvaliteta fudbalera kojim raspolaže i da tu postoji materijal od koga valja krenuti.

On je prema tim informacijama podelio igrače u četiri grupe koje mogu da mu budu od koristi.

Prva su fudbaleri oko kojih će okupiti linije tima, tačnije dvojica koja su na vrhuncu karijere, u odbrani u pitanju je Rafael Varan, što se veznog reda tiče, ključevi ekipe biće povereni Brunu Fernandešu. On smatra da Portugalac igra daleko ispod mogućnosti ove sezone i da će morati da ga oživi, kao i Varana koji je imao problema sa povredama po dolasku iz Reala.

Holanđanin smatra da može dosta toga da izvuče iz dvojice Britanaca, MekTomineja kome će priključiti povratnika Van de Beka, ali i Rašforda koji ima lošu sezonu, Ragnik mu ne veruje, dao je samo pet golova, a često završava na klupi u poslednje vreme. Na to su se nadovezali mediji, optužbama da odlični fudbaler više misli na humanitarni rad van terena i da je zaboravio da mu je fudbal posao.

Sančo je igrač na koga se računa da povede revoluciju u smislu adaptacije mladih igrača koje čeka šansa, u pitanju su momci iz akademije, Hanibal Mejbri, Alehandro Garnačo i Džejms Garner. 

Zanimljivo da Ten Hag ne samo da ne vidi u timu Ronalda koji je najbolji strelac ekipe sa 21 golom u 35 mečeva, već ni najskupljeg defanzivca svih vremena, prokaženog kapitena Megvajera. Ali, iako su, pored univerzalnog veziste tipa Rajsa, prioritet dovođenje štopera i napadača, teško da će Junajted uspeti da proda Megvajera, no on bi mogao da izgubi mesto u timu.

Spisak igrača koji sigurno odlaze je podugačak, rezervni golman Henderson, Baji, Džons, Pogba, Mata, Matić, Lingard, Kavani, nisu sigurni ni spoljni igrači, ali bi Dalot, Teles, Šo i Van-Bisaka trebalo da ostanu. Ne zna se šta će se desiti sa suspendovanim Grinvudom koji ima probleme van terena. Od igrača na pozajmici, sem Van de Beka i Garnera, ostali nemaju neku šansu da se vrate. Amad Dijalo će ponovo na pozajmicu, kao i Pelistri, Pereira, Čong i Tuanzebe, verovatno i Marsijal koji i ne želi ponovo na "Old Traford". Postoji šansa da u timu bude Brendon VIlijams, ako ode neko od spoljnih igrača, on je na pozajmici u Noriču.

Sve u svemu, novi početak, Junajted ne sme da dopusti sebi da promaši, mada se to pričalo još od vremena kada je otpušten Mojes i doveden Van Gal i kada su ređali Murinjo, Solskjer i sada Ragnik.

Mančester Junajted otvara sutra kolo u PL utakmicom protiv Arsenala u Londonu, poslednja šansa da se vrate u bitku za četvrto mesto. AdmiralBet nudi odličnu kvotu na pobedu gostiju, mi verujemo da mogu da iznenade domaćina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Friday, 22.04.2022
12:39

Vec pravi gresku sa ostavljanjem Rasforda koji sve vise podseca na Velbeka.Odlaskom Ronalds,sto je dobra odluka,mora da angazuje gol igraca jer od navedenih napadaca koji ostaju ,moze ukupno da ocekuje desetak golova.Mislim da je Njunjez najbolje resenje a Ricalson takodje daje malo golova.