Otkriveno, evo zbog čega su PSŽ, Bajern i Dortmund odustali od Superlige!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 19.04.2021.
10:45
Izvor: Sportske.net

Priča nije gotova, ali postoje prepreke...

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Ma kako moćno delovala nova Superliga u nastajanju, primetan je izostanak Pari Sen Žermena i Bajerna klubova koji su prošle godine igrali finale, a sada mitsko četvrtfinale.

Uz opasnost da ostane bez najboljih zvezda, PSŽ se nije priključio, ali nije ni odbio učešće, čeka se da odmere opcije.

Naime, oni smatraju da bi to bilo nepoštovanje UEFA, da su razgovarali o novoj formuli od 2024. godine, kao i da liga treba da bude otvorena za timove poput Ajaksa, Atalante koji su imali značajnu ulogu u prethodnim sezonama.

L'Ekip ipak upozorava da bi bez mečeva protiv elitnih klubova PSŽ teško punio stadion kad prođe pandemija, kao i da bi ostao bez prihoda. Čeka se Al-Kelaifi, on je ključni čovek u čitavoj priči. List upozorava da bi klub teško zadržao Mbapea i Nejmara, ali i da gazde iz Katara ne bi imale razlog da ulažu tamo gde nema prestiža. Sama činjenica da Emiraćani ulaze sa Sitijem, u geopolitičkom smislu znači i da Katar mora da bude tu, ili je takva procena lista.

Što se Bajerna tiče, imaju problem sa formulom 50+1, za istupanje bi morali da dobiju glasove navijača, ili da promene formulu što je nemoguće. Bajern je bio jedan od zagovornika Superlige, ali kod njih su problemi administrativne prirode. Samo dva kluba u Bundesligi, Volfsburg i Leverkuzen nemaju taj sistem vlasništa zbog konstantog ulaganja, automobilskog odnosno farmaceutskog giganta, pa im je to pravo priznato. Čak je i RB Lajpcig morao da prilagodi strukturu zahtevima Bundeslige.

Ali, teško da će Bajern odustati, mada kao i Dortmund moraju da nađu način. Kakav, u ovom trenutku s obzirom na pravila DFB koji je protiv Superlige nije moguće ni naslutiti. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke