Otkriveno, Ramos "lobirao" za Zlatnu loptu!

Autor: Stefan Matić
petak 01.07.2022.
09:25
Izvor: Sportske.net

Špancu itekako stalo do prestižne nagrade.

 JuanJo Martin
JuanJo Martin

Povezane vesti

Španski "El Confidencial" ponovo otkriva privatne razgovore između fudbalera i čelnih ljudi u FS Španije. Ovog puta radi se o razgovoru iz 2019. godine između tadašnjeg kapitena Real Madrida, Serhija Ramosa, i prvog čoveka FS Španije Rubialesa.

Španski štoper je imao direktnu i redovnu komunikaciju sa Rubialesom tokom 2018. i 2019. godine. Serhio Ramos je svim silama želeo Zlatnu loptu, te je zamolio u par navrata predsednika FS Španije da "pogura" malo. 

Španski list je najavio uskoro puštanje audio razgovora, za sada imamo samo odlomke. 

"Rubi, dobro veče, nadam se da ste dobro ti i porodica. Znaš da nikada ne tražim ništa, ali tražiću danas zato što mislim da je posebna godina ako gledamo moje nastupe", insistirao je Ramos da Rubiales pritisne "potrebne dugmiće" i iskoristi svoje kontakte. 

"Bio bih ti zahvalan celog života. Ne samo zbog mene, već mislim da ceo španski fudbal ovo dosta zaslužuje, šaljem ti zagrljaj", stoji u odlomku španskog lista. 

Ramos je tada još uvek bio kapiten svoje reprezentacije, navodno je Rubiales prihvatio ovu molbu i učinio šta može, ali bez nekog uspeha. Zlatna lopta je te sezone pripala Mesiju (njegova šesta), drugi je bio Virdžil van Dajk.

Štaviše, Ramos nije bio ni među prvih 30 nominovanih za ZL te godine. Štoper je hteo da postane prvi Španac dobitnik Zlatne lopte još od 1960. godine i Luisa Suareza. 

2019. godina nije bila uspešna, ni za Real ni za Serhija. Setimo se da je Španac namerno dobio i žuti karton u prvom meču protiv Ajaksa u osmini finala Lige šampiona, kako bi se odmorio za narednu eliminacionu fazu. Dušan Tadić je u revanšu srušio Real u Madrid, dobio je 10-ku, a Španac eliminaciju. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke