Otkriveno - Ugovori u Superligi, koji klubovi je trebalo da zamene Bajern i PSŽ?

Autor: Boris Jovanović
subota 24.04.2021.
10:36
Izvor: Sportske.net

Šta su planirali, ili šta planiraju, možda bolje rečeno, Perez i Anjeli?

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Superliga je ostala bez realizacije, mada četiri kluba, Milan i Juventus, odnosno Real i Barselona ne odustaju, tačnije neće objaviti zvanično povlačenje, pa im Čeferin preti isključivanjem naredne sezone.

Zinedin Zidan kaže da je to glupost, da jednostavno njegov tim zaslužuje ono što izbori na terenu, a Brazilac Danilo iz Juventusa se pita zbog čega UEFA ima predsednika koji preti...

U Italiji je inače javno mnjenje drugačije od engleskog, većina smatra da je PL dobra ideja, ali većina su navijači tri najveća kluba.

Procureli su i detalji ugovora koje su potpisali timovi osnivači. Veliki novac je bio u pitanju to se zna, 3.5 milijade od JP Morgana, preko 300 miliona za učešće u sezoni, troduplo više nego što dobijaju od UEFA.

Postoje još neke odredbe.

Naime, ne bi svi dobili isto, Real i Barselona bi bili plaćeni u prve dve sezone najviše od svih, dobili bi po 60 miliona više zbog navijača i interesovanja. 

Klubovi su imali pravo da četiri meča u sezoni prenose na svojim platformama što bi generisalo još veći novac. Ugovor je bio na 23 godine, a za istupanje predviđena je kazna od 150 miliona. Pretpostavlja se da bi oni koji nisu istupili, španski i italijanski velikani taj novac dobili na sudu, ali bi rizikovali još veći sukob sa UEFA. Prema ugovoru timovi poput Milana, Intera i Dortmunda i Atletika bi dobili manji novac od Engleza, Bajerna i Juventusa.

Takođe, otkrivena je alternativa kada su u pitanju klubovi koji bi trebalo da zamene Bajern, Dortmund i PSŽ u slučaju da oni odbiju poziv. U pitanju su nemački Red Bul Lajpcig i dva francuska kluba, Lion i Marsej. Priča se da su svi oni čekali poziv i da bi prihvatili bez ikakve sumnje.

Sada je sve ostalo mrtvo slovo na papiru. Anjeli je rekao da je projekat propao, ali niko od četiri kluba nije zvanično odustao. Kako rekosmo, Čeferin je najavio da ima razlike između onih koji su napustili takmičenje i pokajali se, šest Engleza, Intera i Atletika, i španskih i italijanskih velikana, Reala, Barse, Juventusa i Milana.

Florentino Perez je primetio da UEFA nema plan, da klubovi neće čekati novi format do 2024. i da mu on nije jasan. Naveo je ono što i Anjeli, silne gubitke koje imaju klubovi osnivači, oni će, ponovimo zajedno ove sezone biti u minusu oko dve milijarde. I nema naznake da će se navijači vratiti na stadione, što je najava novih muka. 

Rasplet sledi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke