"Otpisani" Lukaku preleteo "zmajeve", nije pomogao ni sjajni Grujić!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.02.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Srpski sudija Srđan Jovanović dobro odradio posao.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera savladali su Porto rezultatom 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona odigrnaom na stadionu "Đuzepe Meaca".

Čovek odluke bio je rezervista Romelu Lukaku.

Bolje je u utakmicu ušao Inter. Imali su domaći sjajnu priliku u 13. minutu kada je Dimarko uputio sjajan centaršut, pravo na glavu Martinezu, ali je argentinski napadač šutirao preko gola.

Nakon uvodnih dvadesetak minuta u kojima je domaćin bio bolji rival, Porto je uspeo da se konsoliduje i krene da stvara prilike. Prvu je imao naš Marko Grujić u 27. minutu kada je šutirao sa distance. 

Deset minuta kasnije velika prilika za Grujića. Centarfor Taremi se sjajno snašao u šesnaestercu Intera, petom odložio loptu Srbinu, a ovaj snažno šutirao sa nekih desetak metara, ali je Onana sjajno odbranio. Nakon njegove intercencije lopta se odbila na glavu Galenu, ali ofanzivac "zmajeva" nije uspeo da je pošalje u nebranjenu mrežu.

Inter je najbolju priliku u prvom delu propustio u drugom minutu sudijske nadoknade kada je Dimarko sjajno centrirao iz "slobodnjaka", Bastoni šutirao glavom, a sjajni čuvar mreže gostiju Diogo Košta odbranio njegov udarac.

Prvi 15 minuta u nastavku prošla su u znaku Porta. Imao je portugalski šampion dve sjajne šanse da povede. Prvu u 55. minutu kada je Taremi ostao sam ispred Onane, a kamerunski golman fantastično odbranio. Drugu samo tri minuta kasnije, tada je šutirao Sanusi, a Onana još jednom sačuvao svoj tim.

Porto je ostao sa desetoricom u 78. minutu kada je srpski sudija Srđan Jovanović zbog nesmotrenog starta pokazao drugi žuti karton Otaviju.

Uspeo je Inter da iskoristi brojčanu prednost u 86. minutu. U glavnoj ulozi našao se snažni napadač Romelu Lukaku koji je ušao u igru sa klupe u nastavku. Barela je odlično ubacio loptu sa desne strane, Lukaku šutirao glavom, lopta je pogodila stativu i odbila mu se pravo na nogu, a Belgijanac je samo sproveo u mrežu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke